Хмельниччина підтримує ініціативи Держенергоефективності на шляху до повної термомодернізації будинків

Хмельниччина підтримує ініціативи Держенергоефективності на шляху до повної термомодернізації будинків

03.08.15 10:05 0 606
Про це йшлося на черговому семінарі з Енергоефективного партнерства, який Держенергоефективності провело спільно з Хмельницькою облдержадміністрацією у місті Хмельницькому. «Підвищення енергоефективності та впровадження енергозберігаючих технологій, економія енергоресурсів є стратегічними завданням органів влади всіх рівнів, бізнесу та громадян», - сказав голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний. Участь у заході також взяв голова обласної ради Іван Гончар.

Семінар енергоефективного партнерства присвячено питанню роз'яснення та популяризації механізму державної підтримки населення на впровадження енергоефективних заходів у житловій сфері, у тому числі, за рахунок кредитних ресурсів.

Михайло Васильович підтримав Держенергоефективності та зазначив: «На дуже важливо, щоб до державної програми якомога активніше долучалися об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи, яким держава відшкодовує 40% вартості придбаного обладнання та матеріалів. Тому, ми запросили на семінар голів асоціацій ОСББ та голів ОСББ і ЖБК, які, я сподіваюсь, донесуть інформацію до мешканців та залучать їх до процесу утеплення своїх будинків, що в свою чергу призведе до скорочення споживання енергоресурсів».

8 квітня 2015 року Урядом було схвалено соціально направлену постанову № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 року № 243 і від 17 жовтня 2011 № 1056», якою передбачено фінансування з державного бюджету коштів на відшкодування частини суми кредиту, залученого населенням, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельними кооперативами (ЖБК) на впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, зокрема, на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, перелік якого досить широкий: від засобів обліку води, теплової енергії, вікон з енергозберігаючим склом до сонячних колекторів для виробництва теплової енергії та підігріву води, а також негазових котлів.

Сума відшкодування коливається в межах від 20% до 40% від суми кредиту, залученого на придбання такого обладнання.

З метою об'єднання зусиль для підтримки населення по впровадженню енергоефективних заходів 22 травня 2015 року між облдержадміністрацією, Хмельницькою обласною та міською радами укладено Меморандум з Держенергоефективності України про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків.

Презентуючи програму з енергоефективності та надаючи роз'яснення як нею скористатися, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук відзначив, що на сьогоднішній день можна говорити про позитивну динаміку її попиту.

«За оперативними даними, отриманими від банківських установ станом на 27 липня 2015 року, з моменту дії програми, загальна сума виданих кредитів на котли та енергозберігаючі матеріали становить майже 210 млн. грн., а їхня кількість перевищила 12 тисяч. З 20 по 27 липня було видано кредитів на суму 32,1 млн. грн. У порівнянні з попереднім тижнем українці взяли кредитів на 6 млн. грн. більше», - повідомив Сергій Савчук.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: на ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ