Чернігів: Порядок укладання тристоронніх договорів «Про надання населенню послуг з газопостачання»

Чернігів: Порядок укладання тристоронніх договорів «Про надання населенню послуг з газопостачання»

05.08.15 10:04 0 618
Порядок укладання тристоронніх договорів «Про надання населенню послуг з газопостачання»

З 1 липня постачати газ за регульованим тарифом споживачам Чернігівський області розпочало нове підприємство – ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ». У зв`язку з цим, усім користувачам газу потрібно укласти нові тристоронні угоди. Для чого це потрібно? Куди звертатися і як буде проходити переукладання? Які документи потрібно при собі мати? Які послуги надаватиме ПАТ «Чернігівгаз», а які нова компанія? Відповіді на ці питання ви знайдете в нашій публікації.

Для чого потрібен новий договір

По-перше, договірні відносини зі споживачем газу передбачені Правилами надання населенню послуг з газопостачання. По-друге, редакція нового договору про надання населенню послуг з газопостачання дещо різниться від попереднього і він є тристороннім - укладається між споживачем, ПАТ «Чернігівгаз» і ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ». Заключити його потрібно, щоб узаконити згідно нових ліцензійних умов взаємини постачальника газу і газотранспортного підприємства зі споживачем. Поставивши особистий підпис, споживач засвідчує, що ознайомлений і згоден зі змістом договору.

Ознайомитися з текстом нового договору можна на сайті ПАТ «Чернігівгаз» у розділі «Як стати нашим клієнтом».

Куди звертатися споживачам

Для укладення договору людині потрібно звернутися в абонслужбу своєї філії газового господарства та пред`явити необхідні документи.

Також споживачі газу можуть завантажити Типовий договір і заяву-анкету на сайті ПАТ «Чернігівгаз» cn.104.ua в розділі «Нові послуги» або «До уваги клієнтів». Якщо є можливість, роздрукувати документи, заповнити заяву-анкету, підписати договір в трьох екземплярах і, додавши копію паспорта, відправити бланки рекомендованим листом на адресу свого газового господарства або ж надати особисто. Якщо немає можливості переслати повний пакет документів, заповнити принаймні заяву-анкету, і будь-яким способом надати в абонслужбу. В реквізитах потрібно обов`язково вказати контактний телефон.

Знайти адресу дільниці чи управління вашого газового господарства ви можете на корпоративному сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі «Контакти наших служб» .

Більше третини усіх споживачів газу Чернігівщини проживає в обласному центрі і Чернігівському районі. Саме тому, для цієї місцевості був розроблений особливий порядок заключення договорів.

Укласти договір можна чотирма способами:

За попереднім записом. Для цього треба прийти в абонентську службу ПАТ «Чернігівгаз», розташовану за адресою пр-т Миру, 53. На 4 поверсі в кабінеті № 6 отримати талон, де буде вказаний зручний для вас день і час візиту в абонслужбу. В процесі договірної компанії, суто на обслуговування договорів будуть працювати: кабінет № 1 (3 поверх, ліве крило), віконця – на 3 поверсі № 1, на 4-му - №1,2,3. Номер кабінету або вікна буде зазначений в талоні.

В порядку живої черги. Якщо людина бажає укласти договір одним днем, або ж окрім договору споживачу потрібно отримати консультацію або звірити розрахунки, її обслугують у будь-якому віконці в черговому порядку. У кабінеті і вікнах, згаданих в п.1, споживача приймуть, якщо не буде людей по запису.

На дому. У споживачів, в помешканнях яких буде проводитися безкоштовне встановлення лічильників, опломбування приладів, пуск газу, зняття лічильника на повірку тощо, договори укладатимуться на дому.

Поштовим зв`язком. Механізм дистанційного укладання договору описаний вище.

В майбутньому схожий порядок планується запровадити в м. Прилуки та м. Ніжин.

З мешканцями сіл та селищ Чернігівського району, за домовленістю з сільрадами, договори укладатимуть в приміщеннях сільрад, згідно затверджених графіків.

Які документи необхідно надати

Перелік документів для укладення договору передбачений Правилами надання населенню послуг з газопостачання.

Споживач повинен пред`явити:

- Документ, що посвідчує особу споживача (для громадян України - паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); для іноземців та осіб без громадянства - національний паспорт або документ, що його замінює);

- Технічний паспорт на будівлю або домову книгу;

- Довідка про зареєстрованих осіб у квартирі, приватному будинку (довідка про склад сім'ї);

- Документ, що підтверджує право власності на квартиру, приватний будинок або користування ними (договір купівлі – продажу, обміну, дарування, свідоцтво про право на спадщину тощо).

Для своєчасного отримання пільг або субсидій додатково знадобляться такі документи:

- Довідка про присвоєння ідентифікаційного коду;

- Документ, що підтверджує право на отримання пільг.

Переукладання договорів не вимагає від споживачів газу будь-яких додаткових оплат.

Проконсультуватися з питань укладання договорів споживачі можуть за номерами телефонів абонвідділів своїх філій газових господарств. У разі виникнення спірних питань - за «Телефоном довіри» (0462) 64 42 97.

Куди звертатися, якщо відчули запах газу

Розділення функцій постачання та транспортування газу жодним чином не позначиться на послугах, які раніше надавало ПАТ «Чернігівгаз». Ремонт, ліквідація витоків газу, обслуговування, заміна та встановлення газового обладнання та лічильників газу, повірка лічильників, інструктажі та консультації споживачів, диспетчерські функції та ін. – все залишається у віданні газового господарства.

В обов`язки нового постачальника газу буде входити лише продаж природного газу безпосередньо споживачам і надання послуг, які з цим пов`язані. Зокрема, згідно Закону "Про ринок природного газу" постачальник газу: купує природний газ в українських видобувників або оптових продавців (трейдерів), а також у видобувників або оптових продавців (трейдерів) за кордоном; укладає з побутовими споживачами типові договори, що затверджуються регулятором; укладає з іншими споживачами договори, що містять істотні умови, передбачені законопроектом; бере участь у створенні страхових запасів природного газу.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) розробила нові ліцензійні умови постачання газу за регульованим тарифом. Згідно з цими умовами, послуги поставки (продажу газу) і розподілу (транспортування газу) повинні бути розділені і не можуть надаватися однією компанією, як це робили облгази раніше. Тому з 1 липня 2015 року Нацкомісія видала ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» ліцензію на постачання природного газу за регульованим тарифом для всіх споживачів на території Чернігівської області, а у ПАТ «Чернігівгаз» залишилася лише функція розподілу газу.

За інформацією ПАТ «Чернігівгаз»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Правозахисники: порядок ...

КОМЕНТАРІ