Причина отруєння дітей у дитсадку в Чернівцях – порушення санітарного режиму. Посилено контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм у всіх дитсадках міста

Причина отруєння дітей у дитсадку в Чернівцях – порушення санітарного режиму. Посилено контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм у всіх дитсадках міста

05.08.15 10:18 0 648
Причиною отруєння дітей у дитсадку №38 Чернівців є порушення правил санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режиму. Про це повідомила головний санітарний лікар міста Наталія Климчук. В усіх дошкільних закладах міста посилено контроль за організацією харчування та дотриманням санітарно-гігієничних норм.

У ДНЗ №38, де стався спалах захворювання, обстежено 31 особу з персоналу (вихователі, кухпрацівники), а також 205 дітей , у тому числі 13 хворих.

У ході епідеміологічного обстеження на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження відібрані добові проби, харчові продукти ( масло « Селянське», яйця, печінку, яловичину, капусту, моркву, буряк) та питну воду.

Працівників харчоблоку дитсадка охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб та проводиться їхнє бактеріологічне обстеження.

«Згідно результатів бактеріологічного дослідження водопровідної та кип'яченої води від 31 липня вода відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, При дослідженні сировини, а саме – масла вершкового, яйця, м'яса яловичини, печінки яловичої, патогенної мікрофлори, у тому числі сальмонел, не виявлено», – повідомила головний санітарний лікар міста.

“При дослідженні добових проб в результатах від третього серпня у восьми пробах виявлено умовно патогенну мікрофлору. У змивах відібраних груп виявлено бактерії групи кишкової палички. Це вказує на недотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів», – зазначила Наталія Климчук .

Серед обстежених контактних дітей установи та персоналу виявлено трьох носіїв сальмонели ентерідії. Загалом, станом на 3 серпня зареєстровано 13 випадків захворювання, 9 дітей госпіталізовано, 4 лікуються амбулаторно. Четверо дітей вже виписано із стаціонару.

Спільно з спеціалістами Головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області перевірено постачальників харчових продуктів в дошкільні заклади Чернівців, зокрема ТОВ «Олбі-Рос-Корона», яке постачає молоко, сметану, кисло-молочний та твердий сир, ТОВ «Біл Рос», що поставляє вершкове масло та ФОП Ройхман Р.В. – постачальника м'яса птиці, печінки та яєць. У ході перевірки проведено відбір зразків сировини, яку вони поставляють додатково.

Працівники відділу дезінфектології Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» провели заключну дезінфекцію в групах та на харчоблоці дитсадка №38.

“Згідно результатів амбулаторних досліджень можна стверджувати, що були певні порушення безпосередньо у самому дитячому закладі,зокрема в технології приготування”, – заявила Наталія Климчук.

Прокуратура Шевченківського району м. Чернівці за фактом госпіталізації дітей-вихованців ДНЗ №38 веде досудове розслідування кримінального провадження від 30.07.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.137 КК України.

Управління освіти міської ради посилило контроль за організацією харчування та дотриманням санітарних норм в усіх дошкільних закладах міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області пожежа ...

КОМЕНТАРІ