Впровадження реформ обговорено на Хмельниччині

Впровадження реформ обговорено на Хмельниччині

05.08.15 16:25 0 600
Децентралізація – це можливість розв'язання більшості проблем українського сьогодення. Про це йшлося на зустрічі обласної влади з представниками громад регіону.

На питання учасників заходу відповідали голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, директор з питань науки та розвитку Інституту Громадянського Суспільства Анатолій Ткачук, директор Хмельницького регіонального офісу реформ Сергій Яцковський.

Анатолій Ткачук наголосив, що в ході реформ з'явиться можливість розвиватися всім громадам. Адже акумуляція фінансового та кадрового ресурсу на місцях розширює повноваження громад.

Децентралізаційні процеси не бувають простими, кажуть експерти. Але затягувати цей процес не вартою.

«Всім треба працювати над актуальними проблемами. Адже їх зараз дуже багато. Варто проявляти власну відповідальність за своє майбутнє, щоб забезпечити для своєї громади покращену інфраструктуру та стабільність розвитку свого краю в майбутньому», - сказав Анатолій Ткачук.

У Хмельницькому регіональному офісі реформ запевняють, що регіон до децентралізації майже готовий.

Михайло Загородний голова Хмельницької ОДА зауважив, що з 1-го січня громади одержать фінансування на проекти розвитку, на які передбачено додаткові кошти. «Хмельниччина готова до адмінреформи, але позитивний результат буде лише там, де активна сама громада», - наголосив Михайло Васильович.

Сприяти децентралізації на Хмельниччині буде й регіональна агенція розвитку, створення якої було обговорено на останньому засіданні колегії облдержадміністрації.

Захід було проведено у такому форматі, де учасники зустрічі висловили свої бачення реформи місцевого самоврядування, та роль громади і громадян в процесі децентралізації влади.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На автодорозі Київ-Чоп ...
Наступна новина: На Вінничині у місцевому ...

КОМЕНТАРІ