Музей «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» перейменували

Музей «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» перейменували

05.08.15 16:35 0 659
31 липня віце-прем'єр-міністр – міністр культури України В'ячеслав Кириленко підписав наказ, згідно з яким музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» тепер має назву Національний музей «Меморіал жертв Голодомору». Меморіал пам'яті жертв Голодомору, Київ. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

«На в Україні на юридичному та законодавчому рівні статус «Голодомор» має лише геноцид 1932-1933 рр. Події 1921-1923 рр. та 1946-1947 рр. кваліфікуються як масовий голод, геноцидний характер якого наразі не доведено, а отже, від вживання слова «голодомори» в множині нівелюється поняття Голодомору 1932-1933рр. як геноциду.

Також, вживання поняття «голодомори» у множині часто є причиною критики з боку світової спільноти та опонентів, і є приводом для невизнання Голодомору як геноциду Українського народу», – пояснили рішення про перейменування музею у Мінкультури.

Як йдеться у повідомленні, рішення про зміну назви музею прийнято на підставі законів «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про культуру», «Про музеї та музейну справу»; Положення про Міністерство культури України.

У цьому рішенні враховано результати засідання круглого столу та громадського обговорення, щодо зміни назви музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні», які відбулися відповідно 27 травня та 12 липня, а також подання від самого музею.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оголошено підозру ...

КОМЕНТАРІ