Савченко написала у в’язниці книгу «Сильне ім’я Надія»

Савченко написала у в’язниці книгу «Сильне ім’я Надія»

05.08.15 15:52 0 609
Сестра української льотчиці Надії Савченко Віра готує до друку книгу на 300 сторінок, яку Надія написала у тюрмі.

Як пише газета «Ратуша», договір на друк підписано з видавництвом «Юстініан» на рік. Наклад видання під назвою «Сильне ім’я Надія»– 10 000 примірників.

Книга матиме розділи «Війна», «Полон», «Викрадення», «В’язниця», «Голод у тюрмі та поза нею», «Сильне ім’я Надія», «Ірак», «Списаний льотчик «недольотчик», «Не знаючи броду не лізь у воду або гниле болото Броди», «Майдан», «Крим», «АТО початок», «Рикошет». Ілюстрації до кожного розділу книги малює сестра Надії Віра. Це чорно-білі соколи.

«Книгу писати ніколи в житті не хотіла! Хоч мені й часто говорили: про твоє життя книгу треба писати! Я ж думаю, що багато життів є цікавіших за моє. Але в тюрмі від безділля дурієш! І мені адвокат Ілля порадив писати.

Писала я її, коли голодувала і почала писати про голод всю правду, щоб не вигадували всяких дурниць про мене поза ґратами. Написала все швидко, за чотири дні книга була готова і знову робити нічого. Ілля вмовив писати далі. Тоді я вирішила написати правду про всі міфи, які про мене склалися впродовж мого життя, і часто є перебільшеними або брехливими і про те, яка я є людина.

Писала погляд на все крізь призму своїх очей і погляд на себе своїми очима. Тому це тільки моя думка і моя правда. Кожен має право на свою думку про мене, і як про людину в тому числі. Всю книгу написала десь тижні за три. Довелося згадати все своє життя, а що не згадалося, значить, не так це важливо було. В книзі відповіла на всі запитання і дурні теж, щоб раз прочитали і більше не питали!», – розповіла Надія Савченко.

«Ратуша» публікує уривок з книги – розділ «Ірак», який люб’язно надало видавництво «Юстініан» з дозволу Віри Савченко, та додає до нього ілюстрації сестри автора.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: На Вінниччині використання ...

КОМЕНТАРІ