До Львові приїхала «Творча криївка» – благодійна виставка картин бійців АТО

До Львові приїхала «Творча криївка» – благодійна виставка картин бійців АТО

05.08.15 15:08 0 539
У Львівському палаці мистецтв відкрилась благодійна виставка картин бійців АТО «Мандрівки творчої криївки. Творчі кілометри». До 9 серпня львів'яни зможуть оцінити творчість військових та придбати картини. Усі кошти підуть на проведення подальших поїздок.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

За словами автора ідеї творчої реабілітації, керівника реабілітаційних проектів для військових, засновника та голови правління благодійного фонду «Творча криївка» Віталіни Маслової, основна діяльність фонду – творча реабілітація, оздоровлення бійців АТО та їхніх родин.

«Ми прагнемо ознайомити українців з нашою діяльністю, знайти нових волонтерів проектів, знайти партнерів. Продаючи картини на «тихому аукціоні», ми збираємо кошти на проведення подальшої реабілітації творчістю», – зазначає Віталіна Маслова.

Метод такої реабілітації – це не тільки живопис, це цілий комплекс заходів, який допомагає в психологічному, соціальному та біографічному відновленні.

Організатори проекту багато уваги приділяють перебуванню бійців на природі, спілкуванню з місцевим населенням, знайомству з культурою.

« представлено 98 робіт. В 15 поїздках реабілітації творчістю у нас взяли участь 129 бійців АТО з усієї країни. Наймолодшому учаснику на момент перебування реабілітації було 19, а найстаршому – 55», – розповіла керівник реабілітаційного проекту.

«Не всі роботи продаються, у нас є пропозиція одного із українських музеїв зробити постійну експозицію. Ці роботи мають не тільки художнє і терапевтичне значення, але й цікаві з точки зору історії», – додає Віталіна Маслова.

За її словами, за весь час існування проекту участь у ньому взяли троє хлопців із Львівщини. Один із них зараз продовжує лікування, двоє уже на фронті.

«Більшість робіт, які представлені на виставці, основані на терапевтичних вправах, які художні терапевти проводять з бійцями. Хлопці малюють війну, а також місцевість, яка їх оточує, вони виконують нефігуративні роботи, вільні кольорові композиції», – зазначила голова правління благодійного фонду «Творча криївка».

Виставка триватиме до неділі, 9 серпня, а аукціон відбувається кожен день.

Наступною зупинкою виставки буде Прага.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ