Хмельницька область: рятувальники проводять рейди місцями збирання врожаю

Хмельницька область: рятувальники проводять рейди місцями збирання врожаю

05.08.15 15:40 0 557
З метою запобігання порушень правил пожежної безпеки та надання рекомендацій із усунення недоліків під час жнив рятувальники проводять рейди та інформаційно-роз’яснювальну роботу серед робітників агропідприємств.

Так, 4 серпня під час такого рейду ізяславські рятувальники перевірили наявність первинних засобів пожежогасіння на збиральній техніці та виконання вимог пожежної безпеки до проведення зернозбиральної компанії. Фахівці ДСНС наголосили аграріям на заборону спалювання стерні та пожнивних залишків, адже незважаючи на заборони, щороку після збирання врожаю виникає дана проблема, а це в свою чергу веде до пожеж на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові та господарські будівлі.

Крім того, за ініціативи білогірських рятувальників питання забезпечення пожежної безпеки місць збирання, переробки і зберігання врожаю розглядалися на нарадах у районній державній адміністрації. У свою чергу, працівники органів нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки заздалегідь обстежили підприємства, що мають відношення до жнив. За результатами цього, керівникам вручено приписи та акти перевірки щодо усунення виявлених недоліків.

Білогірські рятувальники спільно з представниками засобів масової інформації також проводять відповідні рейдові перевірки в місцях збирання, переробки і зберігання врожаю. Їх результати показують, що найбільше уваги щодо дотримання протипожежних заходів приділяється на хлібоприймальних підприємствах. Тут створено добровільні пожежні дружини, дерев'яні конструкції складів оброблено вогнезахисною сумішшю, проведено обслуговування електрообладнання і блискавкозахисту, пожежні щити укомплектовані інвентарем та засобами пожежогасіння, відведено спеціальні місця для паління, розміщені наочні матеріали з профілактики пожеж та проведено протипожежні інструктажі з працівниками.

Рятувальники ДСНС Хмельниччини вкотре звертаються до всіх мешканців району, власників полів та працівників сільгосппідприємств дотримуватись основних правил пожежної безпеки! Лише разом ми здатні вберегти хліб та інші зернові культури від знищення!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 05.08 у Житомирському ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ