Через Ужгород на Будапешт візьмуть курс найсильніші гімнастки країни

Через Ужгород на Будапешт візьмуть курс найсильніші гімнастки країни

05.08.15 11:36 0 704
У неділю в спорткомплексі «Юність» урочисто завершився Чемпіонат України з художньої гімнастики участь у якому взяли найсильніші спортсменки з усієї країни. Серед учасниць змагань як юні гімнастки, так і зірки світового рівня – Ганна Різатдінова, Вікторія Мазур, Валерія Ханіна, Марія Мулік, Елеонора Романова та багато інших красунь-спортсменок.

Як і прогнозувалося, змагання в усіх вправах – з обручем, булавою, м'ячем і стрічкою –виграла чемпіонка світу та багаторазова медалістка чемпіонатів Європи з художньої гімнастики Ганна Різатдінова.

Читайте також:

В Ужгороді змагаються найсильніші гімнастки країни

Другі і треті місця посіли призерка чемпіонатів світу Вікторія Мазур та призерка юніорського чемпіонату Європи та міжнародних турнірів Анастасія Мульмина. Вдало виступила й спортсменка з Харкова Марія Мулик, яка вперше виступила у категорії майстрів спорту. Серед закарпаток найвище місце в індивідуальній програмі в комплексі (вправа зі стрічками, булавами, м'ячем та обручем) посіла Каміла Крічфалушій – 49-е місце.

У програмі кандидатів у майстри спорту до першої трійки потрапили перспективна юніорка Олеона Дяченко з Донецька, яка вже тренується в київській школі Дерюгіних, другою стала учасниця юніорського чемпіонату Європи Вікторія Іванів зі Львова, третьою – Вікторія Майоренко з Дніпропетровська. Найкраще з представниць Срібної Землі виступила Каріна Федьо, яка посіла 29-у сходинку. Ще дві наші художниці Ольга Ціцак та Марія Іванова в цій програмі виступали поза конкурсом.

Групове багатоборство виграла команда Київ-1, яка представляє нашу країну на світовому рівні, другими стали майстрині групових вправ з Дніпропетровської області, третіми – команда з Харкова. Наша команда у складі Анастасії Нестерук, Ольги Юски, Марії Капостей та Марії Мединської стали 15-ми.

Командну першість виграв Київ-1, на другому місці – Київ-2, на третьому– лідери Дніпропетровські гімнастки. Закарпатська команда в підсумку стали 17-ю.

А 3 серпня організатори заходу Ірина Дерюгіна та голова федерації художньої гімнастики Закарпаття Валентина Плавайко зустрічалися з представниками ЗМІ в прес-клубі ринкових реформ, де й підвели підсумки Чемпіонату.

« Мені дуже подобається Ужгород, у вас відкриті люди, посміхаються, якби ще трохи підняти стелю залу, то тут можна б було проводити значно масштабніші змагання міжнародного рівня. Завдяки цьому чемпіонату ми готуємося до етапів чемпіонату світу, які пройдуть 7 серпня в Будапешті, а потім у німецькому Штудгарті. Саме на цих відповідальних змаганнях дівчата виборюватимуть ліцензії на Олімпіаду. Головними конкурентками українок стануть росіянки», – зауважила І.Дєрюгіна.

Щодо ефективного розвитку художньої гімнастики в краї Ірина Іванівна зазначила, що після втрати Криму Закарпаття може стати своєрідним реабілітаційно-відновлювальним центром для спортсменів і не лиже в художній гімнастиці, але для цього тут слід будувати необхідну інфраструктуру. За її словами, в Білорусі, навіть у невеличках містах будуються потужні спортивні комплекси, активно залучають молодь до занять спортом і там є відчутний прогрес практично в усіх видах спорту.

Керівник обласної федерації художньої гімнастики Валентина Плавайко подякувала всім, хто допоміг провести спортивний захід такого масштабу й звісно завдячила керівникам Федерації художньої гімнастики країни за надану честь прийняти Чемпіонат країни. Щодо розвитку цього спорту в краї, то за словами пані Валентини, нині гімнастки тренуються в залах шкіл та спорткомплексі «Юність». «Хотілося б мати стаціонарний зал для занять художньою гімнастикою. Активно ведемо перемовини, щодо його створення на базі третього залу СК «Юність» », – додала В.Плавайко.

Слід додати, що після завершення Чемпіонату України найсильніші гімнастки країни, які захищатимуть на чемпіонаті світу продовжили навчально-тренувальний збір в Ужгороді.

Вже завтра, 4 серпня вони поїдуть до Будапешта, де через три дні змагатимуться з найсильнішими гімнастками світу.

Роман КУХАР

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ