Кількість першокласників на Вінниччині цьогоріч збільшиться майже на триста осіб (+фото)

Кількість першокласників на Вінниччині цьогоріч збільшиться майже на триста осіб (+фото)

05.08.15 14:41 0 565
В усіх районах та містах проводиться аналіз діючої мережі шкіл, динаміки контингенту дітей з метою її оптимізації, про це в ході щотижневої наради у голови облдержадміністрації повідомила перший заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

«За оперативною інформацією станом на 30 липня 2015р. в області прийнято 17 рішень сільських та районних рад про оптимізацію навчальних закладів. З них – 2 про ліквідацію (Олександрівська СЗШ І-ІІ ст. Томашпільського району та Лопатинецька СЗШ І ст.Шаргородського району), 15 – про реорганізацію. Відповідно до рішення обласної Ради розпочато роботу по ліквідації Соколівської спеціальної школи-інтернату. Всього до кінця 2015 року заплановано оптимізувати ще 15 закладів освіти» - наголосила ОленаЧорна.

За її словами, нині проводиться робота з батьківською громадськістю, сільським активом.

Як зауважила Олена Чорна, в порівнянні з минулим навчальним роком збільшується набір учнів – першокласників. «Так, за оперативними даними, кількість першокласників зросте майже на 300 осіб, проте на стільки ж зменшується кількість учнів 10-х класів».

Навчальні заклади області, в основному, забезпечено кваліфікованими кадрами. Нині додаткова потреба у педагогічних кадрах для шкіл становить лише 85 чол.

«Оскільки молоді спеціалісти мають приступити до роботи з 15 серпня, є всі підстави стверджувати, що до початку навчального року всі педагогічні вакансії будуть заповнені. Дошкільні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади кадрово самостійні» - підкреслила Олена Чорна.

Нагадаємо, що у минулому навчальному році в області функціонувало 888 загальноосвітніх навчальних заклади, в яких навчалось 152,5 тисяч учнів.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ