"Імплементація європейських стандартів для національних меншин України" (+фото)

05.08.15 11:22 0 506
Під такою назвою 30-31 липня у м. Одесі відбулась конференція, у якій взяли участь від Вінниччини представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації. Захід організовано Асамблеєю національностей України у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Участь у конференції взяли керівники Асамблеї національностей України, представники Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських діячів Вінницької, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Київської областей.

У вітальному слові Голова Асамблеї Національностей України Ровшан Тагієв зазначив, що Україна є багатонаціональною європейською країною з високим рівнем толерантності в суспільстві по відношенню до національно-культурних спільнот. Разом з тим, потрібно враховувати успішний досвід застосування норм законодавства щодо представників національно-культурних товариств у європейських країнах та допомагати держслужбовцям у імплементації його в нашій державі.

У ході зустрічі обговорено питання толерантності у суспільстві, проблеми ксенофобії і расизму, проблеми національних товариств і різних релігійних груп в регіонах, проведено огляд законодавчої міжнародної та української бази про національні-культурні спільноти.

Крім того, начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький презентував діяльність Вінницької обласної державної адміністрації в частині збереження та розвитку етнічної культурної та релігійної самобутності усіх національностей, які проживають на Вінниччині, задоволення їх національно-духовних, культурних, освітніх потреб, акцентував увагу на діяльності в області обласної Ради національно-культурних товариств, яка стала дієвим органом забезпечення в регіоні миру, порозумінні та толерантних взаємовідносин в міжнаціональному середовищі.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Тернопілля: пам'ять ...

КОМЕНТАРІ