На Вінниччині оздоровленням та відпочинком охоплено понад 57 тисяч дітей (+фото)

На Вінниччині оздоровленням та відпочинком охоплено понад 57 тисяч дітей (+фото)

05.08.15 10:22 0 605
Протягом цьогорічної літньої оздоровчої кампанії забезпечено оздоровчими та відпочинковими послугами понад 57 тис. дітей, а це майже 67% від запланованої кількості. Про це під час щотижневої наради у голови облдержадміністрації повідомив начальник управляння у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Сергій Чернявський.

За його словами, з них 55,4 тис. – хлопчики та дівчатка пільгових категорій, у т.ч. дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей загиблих учасників АТО.

«Станом на 3 серпня на оздоровлення та відпочинок дітей області виділено додаткові кошти із Тульчинської, Козятинської, Калинівської, Томашпільської, Барської, Ямпільської, Погребищенської, Шаргородської, Могилів-Подільської та Мурованокуриловецької районних бюджетів» – наголосив Сергій Чернявський.

Проводиться оздоровлення дітей в Українському дитячому центрі «Молода гвардія». Відповідно до доведеного розподілу путівок, з початку цього року у «Молодій гвардії» оздоровлено 196 дітей, з яких 112 – це діти-сироти, що становить майже 57 % від усіх направлених у цей заклад дітей.

Наразі, управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації проводиться процедура відкритих торгів на закупівлю послуг з оздоровлення та відпочинку дітей в дитячих закладах оздоровлення в межах Вінницької області.

А також визначено переможця процедури відкритих торгів на закупівлю послуг з оздоровлення та відпочинку дітей в дитячих закладах оздоровлення на узбережжі Чорного моря. Це Ренійська міжгосподарська дитяча оздоровча установа «АИСТ».

«Питання фінансового забезпечення оздоровчої кампанії варто розглядати й в площині залучення позабюджетних коштів, налагодження взаємодії із благодійними, релігійними та громадськими організаціями, співпраці із закордонними партнерами. Так, у липні було проведено два наметові табори громадськими організаціями за підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Перший – це дитячо-молодіжний наметовий форум «Берег ріки», який проводився 4-8 липня молодіжною організацією «Станиця Вінниця Пласту – Національної скаутської організації України». Учасниками якого були 55 дітей. Другий – молодіжний наметовий табір «Вперед і вгору 2015», який проводився правозахисною громадською організацією «Джерело надії» з 18-22 липня. Учасниками табору були 15 дітей з родин внутрішньо переміщених осіб. З обласного бюджету на ці заходи було виділено 27,0 тис. грн.» - розповів Сергій Чернявський.

Крім того, 37 дітей та 2 супроводжувачів із Старобільського району Луганської області з 14 червня по 4 липня були прийняті дитячим оздоровчим комплексом ім. Загурного (с. Клекотина Шаргородського району).

З метою підтримки сімей учасників АТО триває проведення Школи гармонійного розвитку «Це твоя країна – наша Україна» В рамках цього заходу майже 100 дітей учасників АТО віком від 14 до 17 років з усіх районів та міст Вінницької області за рахунок коштів обласного бюджету (майже 500 тис. грн.) отримали можливість з 21 липня по 07 серпня ц.р. змістовно відпочити та оздоровитись впродовж 18 днів на узбережжі Чорного моря.

З 14 по 31 липня 2015 року було організовано проведення заходів змістовного відпочинку та оздоровлення «Спільна справа» для 22 дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО на базі дитячого оздоровчого комплексу ім. Загурного (с.Клекотина Шаргородського району).

Крім того, за словами начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, в області триває робота над організацією оздоровлення та відпочинку 25 дітей загиблих, поранених та учасників АТО у м. Кельце, (Светокшинське воєводство, республіка Польща) з 10 по 21 серпня .

«Одним із основних завдань управління - забезпечити оздоровленням та відпочинком не менше 70% дітей пільгових категорій, у т.ч. 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків» - підкреслив Сергій Чернявський.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Олексій Павленко: Україна ...

КОМЕНТАРІ