Вінницька область: учасники всеукраїнського благодійного велопробігу «Захід-Схід» завершили марафон Вінниччиною

Вінницька область: учасники всеукраїнського благодійного велопробігу «Захід-Схід» завершили марафон Вінниччиною

05.08.15 14:27 0 574
Вінниця провела учасників благодійного велопробігу «Захід-Схід». Два дні колишні воїни АТО гостили у обласному центрі.

- Вдосталь відіспавшись, ми одразу поїхали дивитись європейське місто. Встигли побачити майже всі місцеві перлини, музей-садибу Пирогова, ставку Вервольф та прозорий офіс міської ради, - ділиться враженнями організатор пробігу, ветеран АТО Сергій Самчук.

Хлопці проїхали вже 1/3 від загального маршруту, недосипали два тижні, проте ані краплі на втому не скаржаться. Навпаки раді, кажуть, що не очікували зустріти таку кількість людей, котрі матимуть бажання до них приєднатись. – Нам всі допомагають, підтримують і це говорить про те, що ми на правильному шляху. Не даремно крутимо педалі та їмо свій хліб. Адже за цей період часу нам вдалося зібрати більше ніж 7 тисяч гривень. –підсумовує Костянтин Самчук.

З Вінниці до хлопців приєдналися ще два добровольці.

Наступним марафонівців вже зустрічало місто Немирів. Заряджені позитивними враженнями від прогулянками обласним центром, хлопці здолали відстань у 45 км на дві години раніше. Як і у всіх містах, хлопці мали зустріч із керівництвом району, демобілізованими учасниками АТО та представниками ДСНС.

19-го дня пробігу учасників благодійного велопробігу зустрічали вже у Гайсині.

Після того, як марафонівці відпочили від пройденого шляху на базі ДПРЧ-10, вони відвідали місцевий краєзнавчий музей, де мали змогу ознайомитись з історією та культурою Гайсинщини.

Також цього ж дня на місцевому спортмайданчику була організована зустріч велосипедистів із молоддю. Всі присутні мали змогу випробувати та проїхатись на незвичних марафон-ських велосипедах, а також сфотографуватись та отримати корисні поради щодо здорового способу життя.

Нагадаємо, всеукраїнський вело-пробіг стартував 16 липня з м.Чоп. За цей час участники вже проїхали Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську,Хмельницьку та Вінницьку області. За словами організаторів, кінцевою точкою має стати м.Мелове, що на Луганщині, доїхати до нього марафонівці планують на День Незалежності. Загалом марафон триватиме 40 днів, велосипедисти мають подолати понад 2000 км.

За словами Сергія Самчука, одного із організаторів пробігу, основною метою даного проекту є єдність та одностайність.

Все задля об’єднання українців від заходу до Сходу. Організатори зазначають, що долучитись до марафону можна всім бажаючим.

Підтримати сім’ї учасників АТО: Карта ПриватБанку 4149 6258 0110 9016 (Самчук Костянтин Володи-мирович).

ГУДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ