На Вінничині у першому півріччі виробнича діяльність принесла професійно-технічним закладам 16,6 мільйонів гривень

На Вінничині у першому півріччі виробнича діяльність принесла професійно-технічним закладам 16,6 мільйонів гривень

05.08.15 12:26 0 731
Доходи від виробничої діяльності ПТНЗ області в І півріччі 2015 року склали 16,6 млн.грн. За словами першого заступника директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олени Чорної – це є додатковим джерелом удосконалення та оновлення матеріально-технічної бази училищ.

«Зокрема, капітально відремонтовані 2 спортивні зали у ДНЗ «ВПУ №7 м.Вінниця» та у ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг». Загальна сума – 1,3 млн.грн.. В ВПУ № 41 м.Тульчин встановлено 2 опалювальні пункти: 1 – на твердому паливі, 1 – на газу. У ВПУ 42 м. Погребище придбано сучасний трактор – Нью Холанд (New Holland), вартістю понад 1 млн.грн. Всі заклади системи професійно-технічної освіти провели поточні ремонтні роботи аудиторій, виробничих майстерень, гуртожитків, покрівель, тепломереж» – зауважила Олена Чорна.

Крім того, як зазначила посадовець, завдяки співробітництву Департаменту освіти і науки ОДА, ВХПТУ № 5 м.Вінниці з Фондом Щьока (Німеччина) училищу виділено фінансову допомогу в розмірі 75 тисяч євро в створенні сучасної матеріально-технічної бази з професії «реставратор декортивно-художніх фарбувань, маляр», ще 25 тисяч евро надійшло на придбання комп'ютерної техніки. А у Барському професійному будівельному ліцеї готовий до відкриття центр «Хенкель - Баутехник (Украина)» з професії «утеплювач будівель».

На створення сучасної матеріально-технічної бази училищ, проведення поточних ремонтів, впровадження енергозбереження у 2015 році використано 2,6 млн.грн. коштів обласного бюджету та 4,4 млн.грн. позабюджетних коштів.

Протягом липня-серпня 2015 року в усіх вищих навчальних закладах області проводяться поточні ремонти навчальних корпусів, гуртожитків та майстерень. Так, у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі завершено розробку проектно-кошторисної документації на будівництво котельні на альтернативних джерелах палива.

У Вінницькому обласному комунальному коледжі передбачено капітальний ремонт покрівлі навчального корпусу (500 тис.грн.) та підвально-цокольного приміщення гуртожитку №1 (216 тис.грн).

«Обласним бюджетом виділено 10,4 млн.грн. додаткових коштів на проведення капітальних робіт у закладах обласного підпорядкування» – підкреслила перший заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

За її словами, це дасть можливість завершити реконструкцію їдальні у Самгородоцькій школі інтернат та капітальний ремонт харчоблоку у Дашівській школі-інтернат, провести капітальний ремонт даху спального корпусу у Ситковецькій школі інтернат та гуртожитку у ЦПТО технологій і дизайну, до початку опалювального сезону завершити реконструкцію котелень по обладнанню твердопаливними котлами у Тульчинській, Брацлавській, Староприлуцькій школах-інтернатах, Тульчинському ВПУ №41 та Вінницькому обласному центрі технічної творчості учнівської молоді.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Аварійно-рятувальний загін ...

КОМЕНТАРІ