На Вінниччині Перспективний план підтримали 75% об’єднаних громад

На Вінниччині Перспективний план підтримали 75% об’єднаних громад

05.08.15 15:28 0 682
Добровільне об'єднання дозволить громадам отримати економічні стимули, які дадуть поштовх розвитку сільським територіям, що особливо важливо в умовах глобальної урбанізації, переконаний голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Ситуацію щодо реалізації перспективних планів формування територій регіонів обговорили під час селекторної наради на чолі з заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Романа Абрамовського.

Вінниччина одна перших в державі прийняла Перспективний план формування територій громад Вінницької області

Перспективний план, ухвалений депутатами обласної раді, передбачає створення на території області 106 спроможних об'єднаних територіальних громад.

Такий погляд на подальший розвиток вже підтримали 79 об'єднаних територіальних громад, які ініціювали питання об'єднання. Між іншим, це 75% від загальної кількості громад, які планується сформувати на засадах добровільності.

27 громад вже вийшли на початковий етап процедури добровільного об'єднання територіальних громад і отримали позитивні рішенні своїх сільських і селищних рад.

« в обласній адміністрації на розгляді два рішення - по Калинівському і Піщанському району щодо надання позитивних висновків: чи процедура відбувається правильно, все відбувається по закону, по методиці», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко .

Він додав, що Калинівській громаді ОДА надала позитивний висновок.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслює важливість об'єднавчого процесу для територіальних громад, завдяки якому громади отримують реальні важелі впливу на покращення якості життя своїх жителів.

«Через призму процесів, які відбуваються, ми не можемо заперечити закономірність урбанізації. Тому так важливо робити певні кроки по збереженню села. Об'єднання громад – це перспектива розвитку на 3-5 років: в якому напрямку буде розвиватися та чи інша громада, якою буде медицина, освіта, дороги», - зазначив очільник краю.

Саме тому, вважає Валерій Коровій, реалізація цього проекту, в який закладено економічні стимули є прикладом реальної децентралізації, коли повноваження і фінанси «спускаються» на низ.

На у Вінницькій області 701 територіальна громада.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом вихідних на ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ