У Рівненській області рятувальники застерігають щодо недопущення виникнення пожеж в екосистемах у спекотну погоду

У Рівненській області рятувальники застерігають щодо недопущення виникнення пожеж в екосистемах у спекотну погоду

05.08.15 10:22 0 582
На території області цього тижня, за прогнозами гідрометеоцентру встановиться спекотна та суха погода і значно підвищиться рівень небезпеки виникнення пожеж в екосистемах. Тому ми вкотре нагадуємо громадянам основні правила безпеки під час відпочинку на відкритій території.

Шановні жителі області! бутьте вкрай обережними під час відвідування лісів, відпочинку на берегах річок та озер, адже найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, не загашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велику біду. Якщо ви помітили загорання в екосистемах – одразу телефонуйте за номером «101»,

Потрібно памятати, що вогонь від палаючої трави з легкістю може перекинутися вітром на лісові масиви. На відкритій території вогонь в безвітряну погоду розповсюджується зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я сягає 2-х метрів. Найбільш загрозливою є пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку і швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ