У Рівненській області рятувальники спільно з хліборобами дбають про збереження врожаю 2015 року від вогню

У Рівненській області рятувальники спільно з хліборобами дбають про збереження врожаю 2015 року від вогню

05.08.15 17:20 0 803
Літо – суворий екзаменатор пожежної безпеки, особливо, коли триває жнивна кампанія. Завдання кожного, хто причетний до цієї важливої справи - докласти всіх зусиль, щоб не допустити пожеж під час жнив та у місцях зберігання й переробки продукції нового врожаю. З цією метою проводиться ряд профілактичних та практичних заходів, як перед жнивною кампанією так і після її завершення, коли виникає небезпека виникнення пожеж під час спалювання сухої стерні та пожнивних залишків.

У народі кажуть, що жнива – вінець хліборобської праці. Тому рятувальники надзвичайно відповідально готувалися до цього жнивного екзамену, шляхом проведення рейдових перевірок дотримання правил пожежної безпеки місць збирання, переробки та зберігання зернових культур.

Під час профілактичних заходів співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертають особливу увагу на технічний стан комбайнів, стан забезпеченості зернозбиральних агрегатів, тракторів та автомобілів сертифікованими вогнегасниками, наявність хлопавок та лопат, проведення інструктажів з питань пожежної безпеки з робітниками, які задіяні на жнивах.

Так, 4 серпня співробітниками міськрайонного управління ГУ ДСНС було здійснено виїзд на територію Зорянської сільської ради Рівненського району, де наразі проводиться збирання урожаю на землях агрохолдингу «Зоря» групи компаній «VITAGRO». Варто відмітити, що дане сільськогосподарське підприємство є одним з найпотужніших в регіоні, маючи на своєму балансі тисячі гектарів орної землі та сотні одиниць різноманітної сільгосптехніки.

Під час рейду рятувальники провели позапланові інструктажі щодо порядку нагляду за безпечною роботою основних систем та вузлів збиральної техніки, порядку дій у разі виникнення пожежі, порядку користування первинними засобами пожежогасіння з особами, які задіяні до збирання урожаю. Всім працівникам вручено тематичні листівки «Безпека при збиранні врожаю».

У свою чергу хлібороби охоче демонстрували працівникам ДСНС техніку із запасами води та трактори із плугами котрими оборюють хлібні лани для не допущення пожеж. Також рятувальники перевірили на практиці з подачею води через пожежний ствол автомобіль з водою.

Спілкуючись з аграріями, які працюють на полі, вогнеборці переконалися, що не проігнорував керівник даного підприємства і таке важливе питання щодо проведення перед початком польових робіт навчання пожежно-технічному мінімуму людей, які беруть участь у збиранні урожаю та заготівлі грубих кормів.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив можуть бути: необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння. Отже, дотримання правил пожежної безпеки є надійним гарантом того, що на столах українців будуть запашні та смачні короваї!

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ