Рятувальники забезпечували безпеку вірян на Всеукраїнській Патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої

Рятувальники забезпечували безпеку вірян на Всеукраїнській Патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої

05.08.15 10:08 0 558
1-2 серпня у Крилосі Галицького району відбулася Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

«Духовне Прикарпаття бере свій початок з Давнього Галича і це місто гідне, щоб його розвивати», - наголосив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківського УГКЦ – Кир Володимир Війтишин.

Цього року патріарша проща присвячена 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького, 1000-річчю від дня смерті князя Володимира та страстотерпців Бориса і Гліба.

1 серпня - у перший день прощі - за участі кількох тисяч паломників з різних куточків України священнослужителі провели представлення молодіжних та мирянських спільнот архиєпархії, сповідь, молебень до рівноапостольного Володимира, князя Київського, організували євангелізаційно-мистецьку програму для молоді. А недільного дня у Крилосі прочани зібралися на Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук). Звертаючись до присутніх на богослужіннях, Блаженніший закликав, шукаючи спасіння від життєвих потрясінь, позбавляючись від сумнівів, виконуючи складні завдання державотворення, звертатися до Господа.

Впродовж Архиєрейської Божественної Літургії всі спільно молилися за мир в Україні та збереження життя тих, хто захищає його на східних кордонах нашої держави. А на завершення Літургії Патріарх освятив два реанімобілі, які днями завдяки волонтерам відправлять в зону АТО.

Безпеку тисяч людей цьогоріч забезпечували 12 рятувальників, двоє медиків та психолог Управління ДСНС в області. У визначеному місці в селі Крилос було розгорнуто наметове містечко.

За два дні до медиків Управління ДСНС в області звернулися близько сотні людей із сонячними та тепловими ударами, підвищенням артеріального тиску та іншими проблемами. У однієї жінки навіть констатували передінсультний стан.

А ще напередодні прощі були вжиті додаткові заходи для забезпечення належного протипожежного стану на території села Крилос з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

На щастя, усе пройшло добре, а цей визначний духовний захід назавжди залишиться у пам’яті вірян спогадом чистим, сповненим віри, надії та любові.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ