Завдяки Володимир-Волинській міжрайонній прокуратурі у власність громади села Хмелівка повернуто земельні паї вартістю понад 230 тис. грн.

Завдяки Володимир-Волинській міжрайонній прокуратурі у власність громади села Хмелівка повернуто земельні паї вартістю понад 230 тис. грн.

05.08.15 12:07 0 585
Володимир-Волинський міжрайонний прокурор в інтересах держави в особі Хмелівківської та Галинівської сільських рад району звернувся до суду з шістьма позовними заявами про визнання майна безхазяйним та повернення у комунальну власність громад невитребуваних земельних часток (паїв) після смерті їх власників.

Хоч ст. 1277 Цивільного кодексу України встановлено, що у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття заяву про визнання спадщини відумерлою зобов'язаний подати до суду орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, проте сільські ради тривалий час не вживали заходів задля повернення у комунальну власність 6 земельних часток (паїв) загальною вартістю майже 333 тис. грн.

Відтак на захист інтересів держави стала прокуратура.

Рішенням Володимир-Волинського міського суду 4 позовні заяви про визнання спадщини відумерлою задоволені. У комунальну власність територіальної громади Хмелівківської та Галинівської сільських рад повернуто 11,77 умовних кадастрових гектарів земельних часток (паїв) загальною вартістю майже 237 тис. грн.

Два позови в інтересах Галинівської сільської ради щодо земельних паїв на суму майже 96 тис. грн. перебувають на розгляді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: до кінця ...

КОМЕНТАРІ