Луцьк готується до Дня незалежності та Дня міста

Луцьк готується до Дня незалежності та Дня міста

05.08.15 12:58 0 623
У залі засідань міської ради відбулась загальноміська нарада з питань наведення належного санітарно-екологічного стану у місцях загального користування з метою підготовки до відзначення 930-ої річниці міста Луцька та Дня Незалежності України.

На захід були запрошені представники комунальних підприємств, приватних фірм, шкіл, бюджетних установ та організацій міста.

Розпочав нараду міський голова Микола Романюк. Він закликав присутніх, перш за все, навести лад біля своїх приміщень і на прилеглих територіях. Особливу увагу звернув на прибирання центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, адже тут найбільше роботи - викосити чагарники, очищистити міліоративні канали, прибрати сміття. До того ж цьогоріч наше місто відзначає 930-річницю від Дня заснування, відтак очікують близько ста гостей, в тому числі й з міст-партнерів з-за кордону.

“Силами комунальних підприємств міста ми фізично не зможемо виконати такий об'єм робіт”, - зауважив міський голова й закликав усіх долучитися до саніатрно-екологічних днів, що відбуватимуться протягом 7-8 серпня цього року. “Наше місто — найкраще, бо ми його любимо та шануємо, й повинні спільними зусиллями зроботи наше місто ще чистішим та охайнішим”, - наголосив він.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока поставив завдання, які потрібно буде виконати, з викошування трави, прибирання центральних вулиць, місць біля в'їзних знаків, парків та скверів від порослі та самосіву. Для зручності парк поділили на сектори, за кожним із них призначили відповідального, та закріпили людей.

До слова, транспорт для вивозу сміття надаватимуть ЖКП та профільні комунальні підприємтва міста.

Також учасники наради мали можливість переглянути слайди, на яких показано об'єм виконаних робіт з благоустрою міста Луцька. Адже з початку року відбулось 12 санітарно-екологічних днів, ліквідовано 24 стихійні сміттєзвалища, очищено від сімття 18 гектарів прибережних і водоохоронних смуг наших річок Стир, Сапалаївка, Омелянівка, Жидувка.

“Продовжуються роботи з розчистик річки Сапалаївка. Із залученням підприємця Андрія Покровського завершується облаштування реакреаційної зони на прилеглих до будинків територій на вул. Ніла Хасевича, 4, 6 в районі “Сіті-парку”, - розповів він.

На завершення радник міського голови наголосив, що роботи з прибирання міста планують завершити до 16 години 7 серпня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля знову у траурі
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ