Представники Луцька,Івано-Франківська та Жешува підбили підсумки спільного проекту

Представники Луцька,Івано-Франківська та Жешува підбили підсумки спільного проекту

05.08.15 10:15 0 564
Протягом 29 липня – 1 серпня 2015 року відбулися останні заходи у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується виконавчим комітетом Луцької міської ради у співпраці з муніципалітетами Івано-Франківська та Жешува.

31 липня в Муніципалітеті міста Жешув відбулась підсумкова конференція, під час якої партнери обговорили результати проекту та подальшу співпрацю. Луцьк представляли перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева.

На конференції була представлена опрацьована у рамках проекту Програма транскордонного співробітництва для Жешува, Івано-Франківська та Луцька на 2014-2020 роки. Програма містить аналіз діяності міських установ культури та соціального захисту та рекомендації щодо розвитку подальшої співпраці між містами у цих галузях, у тому числі конкретні пропозиції заходів. Програма буде поширена в установах і організаціях культури та соціального захисту партнерських міст.

Конференції передував семінар із залучення волонтерів до діяльності установ та організацій культури і соціального захисту. До участі у заході були запрошені преставники Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ВОГО «Фундація розвитку громад», Культурного об'єднання 100Вт, Анімаційної студії «ІМАГО». Семінар проводили досвідчені діячі культури та активісти з Польщі, поділилися досвідом у сфері співпраці зі ЗМІ, залучення волонтерів та їх мотивування, розповіли та продемонстрували інтерактивні ігрові методики для налагодження роботи волонтерської команди.

Завершальним акордом стало відкриття виставки «Україна: так близько і так далеко» Жешувської спілки фотографів. Роботи були виконані протягом фотопленеру містами західної України, що відбувся у жовтні минулого року. На них, зокрема, фото Луцька, Тернополя, Дубного, Тараканова, Збаража, Кременця.

Довідково:

Проект «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» реалізується із квітня 2013 р. виконавчим комітетом Луцької міської ради, виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Муніципалітетом міста Жешув за підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства. Загальний бюджет проекту 387 402,54 EUR, бюджет заходів Луцька – 96 959,00 EUR.

У рамках проекту відбулись численні заходи у сфері культури та соціального захисту з метою налагодження співробітництва між установами та організаціями трьох партнерських міст. Серед них: міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «Art Territory: місто творців», семінари з залучення коштів ЄС для працівників установ культури та соціального захисту, навчальні візити в установах соціального захисту та культури, зустрічі на тему розвитку мережевої співпраці за участю депутатів міських рад, майстер-класи для підопічних органів соціального захисту міста Луцьк у партнерських установах в Жешуві, курси польської мови для працівників виконавчих органів та структурних підрозділів Луцької міської ради, цикл заходів на тему розвитку волонтерського руху у сфері культури та соціального захисту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Чехія: 50 людей постраждали ...

КОМЕНТАРІ