Волинська область: рятувальники провели навчальну акцію для відпочивальників оздоровчого табору

Волинська область: рятувальники провели навчальну акцію для відпочивальників оздоровчого табору

05.08.15 11:18 0 495
4 серпня співробітники Нововолинського міськвідділу УДСНС України у Волинській області провели інформаційно-розважальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для дітей, які відпочивають у закладі оздоровлення «Прикордонник», розташованому в селі Литовеж Іваничівського району Волинської області.

Понад 100 дітей мали нагоду познайомитись ближче з технікою та обладнанням рятувальників, потримати в руках гідравлічні ножиці та інші спеціальні інструменти. Чимало дітлахів виявили бажання приміряти на себе бойовий одяг та пожежний шолом, сфотографуватись за кермом червонобокого автомобіля служби «101».

Бурхливі емоції та захват у вдячних глядачів викликала демонстрація роботи пожежної техніки при подачі води, а можливість самостійно спробувати втримати пожежний ствол під напором води стало кульмінацією акції!

Діти отримали задоволення від побаченого та отримали в подарунок плакати, пам’ятки та листівки з правилами поведінки на воді та в лісі.

«Такі відкриті заходи допомагають навчити дітей бути обережним і берегти своє життя від небезпек краще, аніж теоретичні лекції. Діти бачать рятувальників зовсім поряд, мають можливість відчути і себе в ролі тих, хто рятує їх життя від небезпек. Тому і усвідомлення необхідності поважно ставитись до правил безпеки життєдіяльності приходить їм швидше», - вважає організатор акції, начальник ДПРЧ-5 м.Нововолинська капітан служби цивільного захисту Руслан Безека.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ