Рятувальники Львівщини провели бесіду з учасниками військово-польового табору “Патріот”

Рятувальники Львівщини провели бесіду з учасниками військово-польового табору “Патріот”

05.08.15 14:01 0 585
Літні канікули – мрія всіх без винятку дітей. Вони із захопленням їх чекають, прагнуть до подорожей та екскурсій, нових знайомств. Так з 31 липня до 2 серпня 2015 року в селі Раковець Пустомитівського району Львівської області стартував військово-польовий табір «Патріот» для юнаків та дівчат. Основною метою заходу є ознайомлення молоді з основами військової справи, цивільної оборони, медико-санітарної підготовки та поведінки при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. У вишколі взяли участь півсотні бажаючих. Діти які прибули до табору були поділені на чотири групи. Для всіх учасників польового табору були суворі правила щодо проходження навчання. Покидати табір можна лише з дозволу старшин (керівника та інструктора групи), обов’язкове дотримання дисципліни та розпорядку дня. В таборі на час проходження навчань були розставлені вартові, які пильнували табір. Їм заборонено покидати пост, допоки на варту не заступить інша зміна.

В рамках проведення польового табору працівники Головного управління ДСНС України у Львівській області провели лекцію для дітей щодо поведінки при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Фахівці ДСНС розповіли, що відноситься до вибухонебезпечних предметів, показали різноманітні боєприпаси, які знаходять на території Львівської області. Зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється: під впливом вологи та фізичного впливу вони деформуються, іржавіють, проте не втрачають здатності вибухати навіть від незначного дотику, струсу чи удару. Дітям було наголошено якщо все ж таки випадково виявили вибухонебезпечний предмет, до нього не можна торкатися – це дуже небезпечно.

При виявленні підозрілого предмета:

• не чіпайте знахідку;

• зафіксуйте точний час, коли вона була виявлена;

• відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет;

• відведіть подалі людей від підозрілої знахідки;

• припиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця;

• організуйте тимчасову охорону небезпечного місця до приїзду спеціально підготовлених фахівців та не допускайте туди сторонніх осіб;

• про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно ТЕРМІНОВО повідомити за номером 101 або 102.

Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами та різноманітними боєприпасами.

Дітлахи ще довго спілкувалися з представниками Служби Порятунку «101» та запросили знову взяти участь у табірному зборі.

Такі табори не просто дають військову підготовку та базові навички для виживання в умовах природи. Насамперед - це товариство. Коло однодумців, в якому ніколи не відчуєш себе самотнім. Кажуть, що один в полі не воїн, а тут найперше навчають ніколи не залишати побратима, завжди подавати руку допомоги, адже справжні сила та перемога - в єдності і побратимстві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині порядок ...
Наступна новина: Молоді футболістки збірної ...

КОМЕНТАРІ