У Львівській області вогнеборці ліквідували пожежу торфу

У Львівській області вогнеборці ліквідували пожежу торфу

05.08.15 14:45 0 603
2 серпня о 09:51 до рятувальників надійшло повідомлення, шо в м. Броди по вул. Конюшківська, на відкритій території виникло горіння торфу на площі 70 кв.м.. Горіння ліквідовано о 13:40 по всій площі.

Торф має здатність залягати на глибині до десяти метрів від поверхні землі, а отже, горіння може тривати, не привертаючи до себе уваги, впродовж тривалого часу. Зміни температурних режимів не впливають на процес горіння, так само як і атмосферні опади. В процесі вигорання утворюються пустоти і провали. У більшості випадків причиною торф’яних пожеж є людська необережність та злочинне недбальство.

Згідно з повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території Львівщини прогнозується висока температура повітря. У зв’язку з цим Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до мешканців області бути обережними у поводженні з вогнем на відкритій території. Виникнення таких неприємних ситуацій можуть спричинити необережно кинутий недопалок, невимушений підпал чи непогашене вогнище. Слід завжди пам’ятати, що вогонь і дим від торф`яних пожеж загрожує життю людей та навколишньому середовищу і призводить до трагічних наслідків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: Sinoptik: Погода в Рівному ...

КОМЕНТАРІ