В Житомирській області рятувальники доповіли про готовність реагувати на надзвичайні ситуації та події,в тому числі з ознаками тероризму

В Житомирській області рятувальники доповіли про готовність реагувати на надзвичайні ситуації та події,в тому числі з ознаками тероризму

05.08.15 11:42 0 547
З метою об’єднання зусиль стосовно реалізації спільних заходів у сфері боротьби з корупцією, запобігання тероризму та сепаратистським проявам на території регіону в Управлінні СБУ в Житомирській області відбулася розширена робоча нарада. У ній взяли участь керівники правоохоронних структур, представники влади, голови районних державних адміністрацій та керівники органів місцевого самоврядування.

- Для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та події, в тому числі з ознаками терористичного акту, які можуть виникнути на території області, рятувальники працюють у цілодобовому режимі, – доповів на нараді начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. – У стані цілодобової, постійної готовності до дій за призначенням перебуває 230 чоловік особового складу і 60 одиниць пожежної та спеціальної техніки. У разі ускладнення оперативної обстановки додатково вводиться резерв у кількості 230 чоловік та 87 одиниць техніки. Для розміщення потерпілого населення та організації його життєзабезпечення на випадок НС створено містечко життєзабезпечення, яке може розмістити до 200 осіб.

Наразі підрозділи Управління беруть участь у проведенні командно-штабних навчань по відпрацюванню спільних дій у заходах з антитерористичної діяльності, у забезпеченні пожежної безпеки в разі виявлення підозрілих предметів, які можуть бути використані в терористичних цілях. Проводиться комплекс інформаційно-профілактичних заходів щодо навчання населення та дітей безпечній поведінці в умовах загроз сьогодення.

Учасники заходу погодили спільні дії з виконання завдань, визначених Президентом України щодо протидії корупції, контрабанді, незаконному видобуту бурштину, тероризму та сепаратизму. Також доповідачі внесли пропозиції щодо підвищення рівня міжвідомчої координації і взаємодії з викриття корупційних правопорушень, проявів сепаратизму та тероризму, антитерористичного захисту регіону.

Крім того Ігор Нікітчук порушив проблему пов’язану з відсутністю єдиного каналу радіозв’язку для обміну інформацією та координації дій у разі виникнення терористичної загрози та ліквідації її наслідків. Також головний рятувальник Житомирщини наголосив, що на законодавчому рівні не визначена можливість залучення піротехніків Управління ДСНС Житомирщини для знешкодження підозрілих вибухонебезпечних предметів, виявлених у разі вчинення терористичного акту.

На завершення наради очільники правоохоронних структур регіону закликали присутніх керівників місцевих органів влади і самоврядування, представників ЗМІ активно долучатися як до викриття корупціонерів незалежно від місця їх роботи чи служби, рівня посад, так і до недопущення на Житомирщині сепаратизму та терористичних проявів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині вшанували ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ