В Житомирській області рятувальники продовжують ліквідовувати займання сухої трави.    Тільки виникло 6 таких пожеж

В Житомирській області рятувальники продовжують ліквідовувати займання сухої трави. Тільки виникло 6 таких пожеж

05.08.15 11:53 0 551
За минулу добу на території області виникло 6 загорань сухої трави. Незважаючи на спекотну погоду, громадяни продовжують необережно поводитися з вогнем. Зокрема, попри усі заборони і звернення до населення продовжують розводити багаття, кидати на землю недопалки цигарок, спалювати післяжнивні залишки тощо. Внаслідок пожеж потерпає не тільки екосистема, а й приватні садиби.

Так, 02 серпня о 12:55 на пункт зв’язку 13-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Малин надійшло повідомлення про займання дерев’яного житлового будинку, що розташований на території дачного кооперативу «Букач» поблизу Малина.

На момент прибуття рятувальників палав не лише дах будинку - полум’я охопило також поруч збудований дерев’яний сарай. Завдяки злагодженим оперативним діям бійців ДСНС, локалізувати пожежу вдалось о 13:11. О 14:55 – остаточно ліквідувати. Проте вогонь встиг знищити сарай та покрівлю житлового будинку.

Зі слів сусідів, пожежа сталась через загорання сухостою на відкритій території. По траві вогонь перекинувся на поруч розташований житловий будинок, а далі - на сарай. Наразі фахівцями встановлюються усі обставини пожежі та понесені господарями втрати.

Аби запобігти пожежам у спекотну погоду, рятувальники вкотре наголошують на тому, що використовувати відкритий вогонь, розводити багаття, викидати в траву та на узбіччя доріг недопалки в період підвищеної пожежної небезпеки категорично заборонено! Тільки спільними зусиллями ми зможемо запобігти значним пожежам та знищенню природи.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ