Житомирщина: за добу,в області,рятувальники ліквідували 11 пожеж

Житомирщина: за добу,в області,рятувальники ліквідували 11 пожеж

05.08.15 10:52 0 584
Суха та спекотна погода, що встановилася на території області, негативно впливає на ситуацію з пожежами. Упродовж доби, 3 серпня, рятувальники ДСНС Житомирщини здійснили 11 виїздів на ліквідацію пожеж та їх наслідків. В основному до займань призводило недотримання громадянами правил пожежної безпеки під час користування вогнем, спалювання сміття, сухої рослинності тощо. Як наслідок горіли запаси грубих кормів, сухостій на відкритій території, господарські споруди, житловий будинок, автомобіль та посів зернових.

Так, за минулу добу зареєстровано 3 пожежі у господарських будівлях у Коростенському, Житомирському районах та обласному центрі. Ще по одній внаслідок загоряння приватного житлового будинку в Олевському районі, легкового автомобіля у місті Житомир, копиці соломи в Овруцькому районі та посіву зернових культур на площі 5 га у Баранівському районі.

Чотири пожежі виникло через займання сухого трав’яного покриву на відкритій території у містах Малині, Коростені та Коростенському районі. Загалом вогнем пройдено понад 10 га території.

Тож, зважаючи на пожежонебезпечну ситуацію, керівництво Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у спекотну погоду та дотримуватися правил пожежної безпеки: спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд, під пильним наглядом, та мати напоготові первинні засоби пожежогасіння. Не розводити багаття у вітряну погоду, осередки вогнищ необхідно обкопувати невеликим земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню далі по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині відбулося ...
Наступна новина: Чернівці: Наглядову раду ...

КОМЕНТАРІ