У Львівській області свободівці вшанували на Білій горі пам'ять Маркіяна Шашкевича

У Львівській області свободівці вшанували на Білій горі пам'ять Маркіяна Шашкевича

05.08.15 16:44 0 681
У селі Підлісся Золочівського району 2 серпня 2015 року свободівці традиційно на Білій горі вшанували пам'ять зачинателя нової української літератури в Галичині, священика УГКЦ, релігійного та культурно-громадського діяча Маркіяна Шашкевича.

Участь у відзначенні 204-ї річниці від дня народження отця Маркіяна взяли: голова Буської районної організації ВО "Свобода" Богдан Гринишин, депутат Львівської обласної ради Володимир Чехут, заступник голови Буської райдержадміністрації свободівка Наталя Сервило, громадська організація "Яворина".

"Маркіян Шашкевич прагнув, аби в Україні можна було розмовляти рідною мовою, писати українською, застосовувати її в державних органах. Його бажання, як не прикро, актуальне і досі. Є "доброзичливці", "патріоти"-перевертні й подібні "діячі", які переконують, що виторгувати щось замість питання мови та історії – це вихід для України…

Нам потрібно не лише пам'ятати таких великих захисників національної ідеї, як Маркіян Шашкевич, а й наслідувати їх", – зауважив Богдан Гринишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оголошено підозру ...
Наступна новина: Рятувальники Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ