У Рівненській області рятувальники ДСНС проводять рейдові перевірки готовності лісової пожежної охорони до ліквідації можливих пожеж та роз’яснюють громадянам правила безпеки на воді та у лісі

У Рівненській області рятувальники ДСНС проводять рейдові перевірки готовності лісової пожежної охорони до ліквідації можливих пожеж та роз’яснюють громадянам правила безпеки на воді та у лісі

06.08.15 16:51 0 631
На території Рівненської області встановилась спекотна погода, яка за прогнозом гідрометеоцентру утримуватиметься й протягом тижня. За таких погодних умов у лісових масивах встановився високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки, що значно підвищує загрозу виникнення пожеж як у лісах, так і на торфовищах, сільгоспугіддях та відкритих ділянках місцевості.

05 серпня фахівці Головного управління ДСНС спільно з місцевими рятувальниками смт. Володимирець провели рейдову перевірку готовності лісової охорони ДП СЛАП «Володимирецький держспецлісгосп» до ліквідації можливих пожеж в умовах високого та надзвичайно високого класу пожежної небезпеки.

Подібні перевірки проводяться щорічно, а особливо в пожежонебезпечний період. Адже саме в цей час температура повітря підвищується і зростає небезпека загорянь у лісових масивах.

Зокрема, рятувальники перевірили наявність відповідної документації, планів залучення сил і засобів, якість моніторингу та патрулювання лісових масивів, справність пожежної та пристосованої для гасіння пожеж техніки й спорядження, тощо.

Результати перевірки показали, що лісова охорона ДП СЛАП «Володимирецький держспецлісгосп» готова до виконання завдань за призначенням.

Проведені перевірки на готовність лісових господарств району до пожежонебезпечного періоду довели, що в умовах високого та надзвичайно високого класу пожежної небезпеки у разі ймовірних загорянь в екосистемах, у лісгоспах є всі засоби та можливості для своєчасного порятунку насаджень від вогню.

Разом з тим слід зазначити, що які б зусилля не прикладали рятувальники та працівники лісогосподарських підприємств до охорони лісів від вогню, значно знизити кількість пожеж та зберегти ліс вдасться лише при умові, що кожна людина буде проявляти обережність у поводженні з вогнем та пам'ятати про страшну силу й наслідки лісових пожеж.

Крім того, рятувальники спільно з лісниками та з метою контролю за дотриманням відпочиваючими вимог пожежної безпеки, а також роз’яснення громадянам правил безпечного поводження в лісі та на воді під час купального сезону, провели рейдове відпрацювання особливо небезпечних у пожежному відношенні лісопаркових ділянок та зон відпочинку людей на водних об’єктах району.

Під час рейду рятувальники, в першу чергу, наголосили дітям про заборону ходити до водойм без супроводу дорослих, а також про небезпеку пустощів у воді. В свою чергу, дорослим було зауважено, що купатися і стрибати у незнайомих місцях, заходити у воду після вживання спиртних напоїв заборонено.

Рятувальники Держслужби з НС роз'яснили громадянам правила порятунку потопаючого та порядок застосування реанімаційних долікарських заходів. Також нагадали правила пожежної безпеки під час відпочинку на природі та дії у разі виникнення пожежі.

Після спілкування з громадянами було вручено застережливі листівки та наголошено на дотриманні відповідних порад та правил безпеки, адже лише тоді відпочинок принесе задоволення та позитивні емоції.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ