Міський голова Львова,виявляється,"був прихильником" спорудження пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому

Міський голова Львова,виявляється,"був прихильником" спорудження пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому

06.08.15 13:27 0 610
5 серпня 2015 року львів'яни почали отримувати листі від міського голови Андрія Садового, в яких він переконує людей, що нібито від самого початку був прибічником належного вшанування пам'яти митрополита Андрея Шептицького, а саме спорудження та встановлення постаменту на Святоюрській горі у Львові.

З цього приводу свободівець Яромир Самагальський зазначив: "21 травня на сесії Львівської міськради я з трибуни офіційно поставив вимогу до Андрія Садового - дати відповідь всім заявникам, які стали на захист пам'ятника Шептицькому. Тоді на стіл міського голови виклали більше 17 тисяч звернень. Нині ж заявникам приходять "листі щастя" від міського голови, в яких він запевняє, що з самого початку підтримував будівництво пам'ятника. Такі дії я б назвав відвертою дволикістю та фарисейством, адже всім відомо, що насправді Садовий та його "Самопоміч" відверто гальмували процес встановлення постаменту".

Ще 2010-го року всі відповідні рішення щодо встановлення пам'ятника Шептицького та реконструкції площі Святого Юра публічно обговорили, ухвалили й погодили. Аж раптом 2015 року купка "підбурювачів-активістів" виступили з протестами проти встановлення пам'ятника Шептицькому та реконструкції пл. Святого Юра - мовляв, ідея погана, адже доведеться переносити дорогу та зрізати дерева. До останнього міський голова блокував підготовчі роботи, а його чиновники перешкоджали погодженню необхідної містобудівної документації.

Нагадаємо, що 21 травня на сесії Львівської міськради свободівець Любомир Мельничук зачитав звернення від громадських організацій. Світовий Християнський конгрес УГКЦ в Україні, ЛОО Спілка офіцерів України, ЛОО Товариство політв'язнів і репресованих та інші, а також львів'яни Мирослав Скорик, Іван Вакарчук, Любомир Медвідь, Юрій Бобало та інші заявили: якщо з вини міськвиконкому пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому не буде споруджено вчасно, то громадськість Львова почне збір підписів за відставку очільника міста Андрія Садового.

Мешканці таки відстояли свою позицію і змусили міського голову встановити та відкрити постамент Шептицькому. Андрій Садовий не розгубився та вирішив все таки пояснити свою особисту участь у відкритті пам'ятника Митрополиту Андрею. Вочевидь, міський голова покерувався принципом: зробити не зміг, то хоч листа надішлю.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ