Протягом доби закарпатські піротехніки знешкодили 2 вибухонебезпечні предмети

Протягом доби закарпатські піротехніки знешкодили 2 вибухонебезпечні предмети

06.08.15 12:49 0 538
4 серпня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили й знешкодили два вибухонебезпечні предмети, виявлені напередодні ввечері в Ужгородському та Виноградівському районах.

Перший випадок трапився 3 серпня в с. Кам’яниця, що на Ужгородщині. Місцеві дітлахи купалися в потічку й натрапили на підозрілий металевий предмет. Вони одразу побігли до батьків, які о 18:45 повідомили про знахідку до оперативно-рятувальної служби. Піротехніки, прибувши наступного ранку на місце події, ідентифікували ВНП як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Її транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця, де о 10:30 знешкодили.

Крім цього, вибухонебезпечний предмет виявили у м. Виноградів на вул. І.Франка. На небезпечну знахідку натрапив місцевий мешканець, який порався на власному городі. О 20:33 він подзвонив до Служби порятунку «101». По приїзді на місце події піротехніки вилучили один артилерійський снаряд калібром 76 мм, який пролежав у землі понад 70 років. 4 серпня о 14:30 його знищили на території колишнього військового полігону в с. Широке Виноградівського району.

Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні, не чіпайте їх і не пробуйте самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість позначте місце знахідки, повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або ж зателефонуйте до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ