Волинська область: рятувальники закликають громадян та хліборобів - дамо відсіч вогню!

Волинська область: рятувальники закликають громадян та хліборобів - дамо відсіч вогню!

06.08.15 13:36 0 517
Улітку, коли переважає спекотна погода, навіть, невелика іскра може перетворити працю землеробів на попіл. Тому, під час жнив працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій пильно слідкують за дотриманням пожежної безпеки на полях Волинської області. Вони перевіряють виконання протипожежних вимог на агропідприємствах. А ще наголошують, що категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття чи застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна.

Так, 5 серпня фахівці Володимир-Волинського та Ковельського районних відділів управління ДСНС у Волинській області спільно з працівниками агропромислового комплексу провели низку рейдових перевірок стану дотримання вимог пожежної безпеки під час збирання врожаю зернових безпосередньо на полях та в місцях заготівлі грубих кормів.

Під час відпрацювань рятувальники звертали увагу на забезпечення зернозбиральної техніки іскрогасниками, первинними засобами пожежогасіння та вогнегасниками зокрема.

Разом з посадовими особами сільськогосподарських підприємств фахівці цивільного захисту перевірили стан обкошування та оборювання зернових полів від доріг та лісів, наявність табличок про заборону використання відкритого вогню біля полів. У випадку відсутності цих протипожежних заходів, рятувальники вживали заходів для усунення цих недоліків.

З кожним механізатором проведено короткий позаплановий інструктаж з правил пожежної безпеки та порядку гасіння вогню на випадок загорання комбайну чи хліба на корені. Для кращого ознайомлення хліборобів з правилами пожежної безпеки, кожному з них вручені тематичні листівки «Пожежна безпека під час жнив», розроблені та виготовлені Добровільним пожежним товариством області.

У цей напружений період, аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не допустити вогонь на поля та у місця зберігання врожаю.

Рятувальники вкотре нагадують, що забороняється спалювати стерню, пожнивні залишки і розводити багаття на полях та біля них. Прагнучи заощадити, селяни не усвідомлюють, що наражають на небезпеку не тільки себе, а й цілу громаду. При сильному вітрі пожежа може перекинутись і на інші лани, де врожай ще не зібраний.

Працівники ДСНС звертаються не тільки до працівників сільськогосподарської галузі, а й до всіх громадян: спільними зусиллями разом дамо відсіч вогню!

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівник апарату ...
Наступна новина: Управління Пенсійного фонду ...

КОМЕНТАРІ