Волинь: збережемо врожай від вогню!

Волинь: збережемо врожай від вогню!

06.08.15 13:14 0 644
Збережемо урожай від вогню!

Літо у розпалі. Для багатьох – це найкраща пора відпусток, канікул, відпочинку, розваг на природі, а для хліборобів найбільш відповідальна та гаряча пора року. Недарма ще з давнини казали, що день у цей період рік годує. Адже хліб – це головне наше багатство. за сухої та спекотної погоди триває тяжка боротьба за врожай. Жнива уже повним ходом ідуть в усіх районах краю. За прогнозами фахівців агропромислового комплексу, цього року очікується гарний урожай зернових.

Від того, як він буде зібраний і збережений, залежить, чи буде в державі та кожного з нас на столі протягом року якісний та доступний за ціною хліб. Тому дуже важливо не тільки зібрати врожай, але й зберегти його від небезпечного і підступного ворога – вогню. Саме під час жнив та дозрівання зернових культур різко підвищується небезпека виникнення пожеж на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах та елеваторах. Дозріла на полях хлібна маса, солома та стерня є дуже сухою і легкозаймистою, особливо в умовах сухої, спекотної погоди та вітру. Невеличке джерело відкритого вогню може викликати велику пожежу і тоді результати багатомісячної напруженої праці багатьох людей пропадають миттєво, завдаючи при цьому величезних матеріальних збитків. Тому необхідно всім пам’ятати, що найменша людська необачність і легковажність може раптово призвести до пожежі та значної втрати врожаю.

Як засвідчує статистика, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах та поблизу них, на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, є необережне поводження з вогнем при палінні, розведення та залишення без догляду багать поблизу хлібних полів, дитячі пустощі з вогнем, іскри, що вилітають із вихлопних труб двигунів.

В умовах сухої, спекотної погоди при вітрі невеличкі осередки вогню на полях дуже швидко розповсюджуються і переростають у великі пожежі. Щоб не допустити виникнення пожеж при дозріванні та збиранні врожаю, необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте! Палити, розводити та залишати без догляду багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу скирт соломи і сіна, спалювати стерню, пожнивні залишки на полях та поблизу них категорично забороняється!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ