Волинська область: рятувальники підбили підсумки роботи за 7 місяців та визначили основні завдання на пожежонебезпечний період

Волинська область: рятувальники підбили підсумки роботи за 7 місяців та визначили основні завдання на пожежонебезпечний період

06.08.15 12:53 0 538
4 серпня в управлінні ДСНС у Волинській області відбулось підбиття підсумки діяльності підрозділів наглядово-профілактичного блоку та пожежно-рятувальних підрозділів області за 7 місяців цього року та визначення основних завдань для вирішення актуальних питань під час пожежонебезпечного періоду, що триває в області.

В області останнім часом почастішали випадки пожеж в екосистемах, спричинені необережним поводженням з вогнем або зумисним спалюванням післяжнивних залишків мешканцями сільських населених пунктів. Тільки протягом липня трапилось більше десяти пожеж на торф’яниках. І хоча всі ці загорання були вчасно ліквідовані при допомозі підрозділів лісової та місцевої пожежної охорони і не завдали великих прямих збитків, побічні збитки в підрахунку затраченого пального та залучених людських ресурсів є значними. Тому для запобігання випадків пожеж у лісах, на торф’яниках та на хлібних полях начальник управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук поставив завдання активізувати проведення відпрацювань населених пунктів та місць відпочинку людей в лісах з метою роз’яснення кожному громадянину правил пожежної безпеки під час пожежо-небезпечного періоду. «Для виявлення порушників вимог пожежної безпеки під час посушливого періоду і жнивної кампанії потрібно продовжити практику проведення систематичних рейдових перевірок місць збирання врожаю та заготівлі грубих кормів спільно з міліцією, екологами, представниками органів місцевої влади та ЗМІ. І хоча за період здійснення працівниками наглядово-профілактичних органів перевірок сільськогосподарських підприємств до адміністративної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки вже притягнуто понад 70 посадовців, головне завдання цих заходів – запобігти пожежам і надзвичайним подіям спекотної пори», - наголосив головний рятувальник області.

З метою підтримання високого рівня боєготовності підрозділів державної пожежної охорони області, головний рятувальник області поставив завдання покращити стан проведення занять зі службової підготовки та здійснювати систематичні практичні заняття та навчання з особовим складом чергових караулів.

Щоб здійснювати моніторинг пожежної ситуації в районах, начальникам райвідділів та секторів потрібно підтримувати постійний контакт з головами сільських та селищних рад і випадку виникнення загорань в екосистемах, забезпечити негайний виїзд на ліквідацію загорання насамперед підрозділів місцевої пожежної охорони. Це дозволить ліквідувати пожежі на початковій стадії, не допустити їх розповсюдження на значні площі торф’яників та лісові масиви.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівці: Діти з Луганщини ...

КОМЕНТАРІ