У Волинській області майдан програв?

У Волинській області майдан програв?

06.08.15 11:10 0 802
Ще такі яскраві й живі спогади з Майдану та важкість і біль на душі від втрат побратимів. Тоді було єдине виправдання: за наше з вами краще майбутнє. Однак час минає, а розуміння: "за що?" та "для чого?", немає. Минуло півтора року, а в Україні практично нічого не змінилось. Хіба що кожного дня сумна звістка зі Сходу, про загибель українських патріотів. Нас, громадян, і надалі годують обіцянками, реформи стали переливанням з пустого в порожнє, корупція процвітає, а імітація боротьби з нею набридла вже всім. Ті, хто всі роки незалежності грабували державу, потурали "регіоналам", називали майданівців "фашистами", швидко пристосувалися до нових умов і знову зайняли чиновницькі крісла. А подекуди вже під новими знаменами і з патріотичними тезами очолюють рейтингові на олігархічні партії.

Рожищенський район нічим особливим не відрізняється від інших районів Волинської області. Як, напевно, і від більшості районів України. Тут так само, як і в інших районах, від Блоку Петра Порошенка буде балотуватись багато колишніх "регіоналів" та "сильноукраїнців".

Вони стверджують: "А що ми, ми ж нічого не робили!". Так, справді вони тихенько всі роки піднімали руки за корупційні рішення, ділили бюджет не за раціональністю та ефективністю для розвитку району, а за відкати, надавали сумнівні дозволи на розробку кар'єрів, руйнували медицину, призначали керівниками людей, які взагалі не мають розуміння, що потрібно робити та не мають професійних навичок. Це вони створили замкнуту корумповану систему, робили з будь-кого винуватого і роками розкрадали район, а зараз хочуть "жити по-новому".

Ці колишні вірні прислужники Партії регіонів настільки осміліли, що планують знову йти на місцеві вибори. Причому не просто на окрузі, а й навіть очолюючи список відомих політичних сил. Так, за інформацією з надійних джерел, першим номером від Блоку Петра Порошенка у Рожищенську райраду планує йти керуючий справами районної ради Анатолій Матвійчук. Це саме той, який очолював районну організацію "Сильної України", який завжди і за будь-якої влади успішно працював на державній службі. Анатолій Матвійчук – унікальна людина. Він і танцював, і співав, і юристом був, і комсомол районний очолював. А ще доволі гарно захищав закон Колісніченка-Ківалова, був проти імпічменту президенту Януковичу, євроінтеграції… Тепер же цей суб'єкт зацікавився іншою впливовою нині партією – "Блоком Петра Порошенка". Стара партійна школа не пропала даремно. Ще комсомольцем він, напевно, вивчив, як залишатись на плаву.

Мене б мало хвилювала ця персона, якби не одне але. Ми всі бачимо партійні рейтинги і розуміємо, що перший номер в списку президентської партії БПП буде претендувати на посаду голови районної ради. Тобто цей комсомольський діяч собі вже прорахував, що він в будь-якому випадку проходить. А оскільки перший номер гарантовано потрапляє у місцевий виборний орган, то Анатолій Матвійчук автоматично пройде у раду, якщо партія подолає п'ятивідсотковий бар'єр. Це відкриває йому хороші перспективі для працевлаштування, адже, згідно з рейтингами, олігархічний "блок Порошенка" все ще має високі результати.

У такому випадку про "самоврядування" у Рожищенському районі можна забути. Його вірний товариш Андрій Музика так само пропхнеться в раду через партію "Батьківщина". А після цього ці дві особи будуть й надалі вершити долю району…

Хочу звернутись до громади району, щоб ретельно розібралась у тих, хто очолюватиме місцеві партійні списки. Адже новий закон передбачає, що ви голосуєте за свого хорошого сусіда, а в раду пройдуть інші люди.

Майдан показав, що визріло нове покоління, яке хоче чесно працювати та виконувати свої обов'язки на користь громади та країни. А всі ці ще совєцькі чинуші розглядають посади як засіб збагачення. А якщо хтось навіть не бере хабарів, то покриває тих, хто бере. Тому, якщо ми хочемо реальних змін в державі та гідного заможного життя, не потрібно підтримувати олігархічні політичні сили на виборах.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Дніпропетровську ...

КОМЕНТАРІ