Буковинські міліціонери викрили контрабанду лісодеревини

Буковинські міліціонери викрили контрабанду лісодеревини

06.08.15 15:00 0 576
Молдавська приватна фірма намагалася незаконно перевезти на батьківщину майже 130 кубометрів пиломатеріалів на загальну суму понад 350 тисяч гривень.

За словами начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергія Пілігріма, відповідно до доручення Кабінету Міністрів України з питань протидії незаконним порубкам лісу та масового його вивезення за межі України, у результаті проведених оперативно-пошукових заходів, співробітники буковинської міліції задокументували та припинили контрабанду лісодеревини через державний кордон України. Пиломатеріали намагалися перевезти на двох автомобілях «MAN», зареєстрованих в Республіці Молдова через митний пост «Кельменці» Чернівецької обласної митниці на адресу фірми, яка знаходиться в Кишиневі.

Правоохоронці встановили, що за поданими на митницю інвойсами та пакувальними листами, транспортні засоби були завантажені по 30 кубометрів пиломатеріалів, а фактично перевозили майже 130 кубометрів лісодеревини на загальну суму понад 350 тисяч гривень. Відповідно до наданих документів пиломатеріали молдавській фірмі продав приватний підприємець, мешканець Сторожинецького району.

Спроба контрабандного вивозу пиломатеріалів за межі України також підтверджується і результатами огляду транспортних засобів та поясненнями водіїв.

За даним фактом УМВС України в Чернівецькій області відкрито кримінальне провадження, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Також у рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення причетності до даної злочинної схеми працівників митних органів, а також законності походження пиломатеріалів.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У роботі соцмережі ...
Наступна новина: В Рівному комунальники ...

КОМЕНТАРІ