Чернівці: Діти з Луганщини назвали відпочинок в у міському таборі «Ойкос» казкою

Чернівці: Діти з Луганщини назвали відпочинок в у міському таборі «Ойкос» казкою

06.08.15 12:53 0 521
Делегація дітей з Луганської області, які відпочивали у міському таборі «Ойкос», зустрілася у сесійній залі Ратуші з міським головою Олексієм Каспруком, щоби поділитися враженнями від знайомства з Буковиною.

48 дітей та їх п'ять наставників з міст Рубіжне та Сєверодонецьк упродовж тижня відпочивали в міському таборі для дітей та молоді «Ойкос» в урочищі Стебник у Берегометі за кошти чернівецької громади.

«Сподіваємося, що ви ще не раз відчуєте буковинську гостинність, отримаєте ще більше незабутніх вражень і зустрінете нових друзів, – звернувся до гостей Олексій Каспрук. – Ви переконалися, що у нас багато мальовничих місцевин, традицій та щирих людей. Знайте, вас тут завжди раді бачити».

На згадку про зустріч Олексій Каспрук вручив наставникам вишиті українські рушники, а дітям – магнітики з видами Чернівців. Натомість йому вручили подарунок на честь 100-річчя Рубіжного, яке припадає на 2016 рік.

«Жаль, що ця казка закінчується. Перебуваючи на Буковині, ми переконалися, що Україна – єдина. І коли на нашій землі нарешті встановиться спокій, радо приймемо у себе чернівецьких дітей, адже нам теж є що показати». – запевнили гості.

Після зустрічі учасники делегації сфотографувалися з Олексієм Каспруком на сходах Ратуші, зробили безліч селфі і вирушили на екскурсію містом.

Довідково:

Табір «Ойкос» функціонує з 2005 року. Розміщений він в рекреаційній зоні національного природного парку «Вижницький» в урочищі Стебник (смт. Берегомет Вижницького району). На території табору побудовано 16 дерев'яних будиночків для проживання в них по четверо – осіб. Табір туристично-екологічного спрямування, тривалість зміни 7 днів. Влітку 2015 року вже проведено 5 змін, впродовж яких оздоровилося 250 дітей та студентів, серед яких діти з сімей учасників АТО. Організаторами табору «Ойкос» є відділ у справах сім'ї та молоді та міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Всього заплановано проведення 7 змін. На функціонування табору з міського бюджету виділено 336 тис. грн. Залучені також спонсорські кошти.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ