Чернівці: Власники елітних авто cплатили 280 тис. грн. транспортного податку

Чернівці: Власники елітних авто cплатили 280 тис. грн. транспортного податку

06.08.15 13:16 0 589
Ротягом семи місяців цього року до місцевого бюджету Чернівців вже надійшло 278,3 тис.грн. транспортного податку, зокрема у липні п.р. – 176,1 тис.грн. Про це повідомив начальник відділу адміністрування майнових податків ДПІ у м. Чернівцях Степан Германюк.

Як розповів Степан Юліанович: «цього року чернівецькі податківці надіслали податкові повідомлення – рішення про сплату податку більше 125-ти власникам автомобілів представницького класу. Очікувана сума надходжень від власників автомобілів – фізичних осіб складає 2,8 млн. грн.»

Посадовець нагадав, що об'єктом оподаткування є легковi автомобiлi, якi експлуатували менше 5-ти рокiв i об'єм цилiндрiв двигуна яких понад 3000 куб. см. За кожен такий легковий автомобiль власниковi доведеться щороку сплачувати податок у розмiрi 25 тисяч гривень за умови володiння цим авто цiлий рiк, або 2083 гривнi за мiсяць.

Якщо ж авто було придбано впродовж року, то податок нараховується з мiсяця, в якому перейшло право власностi. Навiть якщо автомобiль було придбано наприкiнцi мiсяця, доведеться сплачувати податок як за повний мiсяць володiння. Якщо машинi бiльш як 5 рокiв, то платити податок взагалі не потрiбно.

Наразі для сплати транспортного податку у чернівчан залишився лише місяць, тому потрібно поквапитись зі сплатою, адже тоді доведеться сплачувати ще й штрафні санкції.

Згiдно з нормами Податкового кодексу, на суму податкового боргу пiсля закiнчення встановлених ПКУ строкiв погашення узгодженого грошового зобов'язання нараховується пеня в розмiрi 120% рiчних облiкової ставки НБУ. Якщо взяти нинiшню ставку НБУ 30%, то 120% вiд 30% – це 36% (за повний рiк прострочення). Крiм того, нараховується на суму узгодженого зобов'язання (а воно є узгодженим, якщо не оскаржується або не було оскаржене) штраф у розмiрi 10% (якщо прострочення до 30 календарних днiв), 20% (бiльш як 30 днiв). Неважко пiдрахувати: розмiр штрафних санкцiй у разi несплати податку становитиме 9 тисяч гривень.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: збережемо врожай ...
Наступна новина: Выбор светодиодных ...

КОМЕНТАРІ