Заощадження чернівчан поповнили бюджет на майже 17 млн. грн.

Заощадження чернівчан поповнили бюджет на майже 17 млн. грн.

06.08.15 15:24 0 609
З початку введення в дію оподаткування пасивних доходів фінустановами Чернівців перераховано до державного бюджету 16,7 млн. грн. податку на відсотки по депозитах. Цьогоріч бюджет вже поповнили 12,1 млн. грн. від оподаткування пасивних доходів, в тому числі у липні за рахунок пасивних доходів чернівчан бюджет отримав майже 2,0 млн. грн.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що змінами до Податкового кодексу України, внесеними Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII, цього річ передбачено підвищення ставки оподаткування пасивних доходів з 15 відсотків до 20 відсотків (крім дивідендів по акціях та корпоративних прав, нарахованих резидентами – платниками податку на прибуток підприємств).

Відповідно до підпункту 167.5.1 пункту 167.5 статті 167 Кодексу ставку податку до бази оподаткування встановлено у розмірі 20 відсотків для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, що виплачуються інститутами спільного інвестування (крім зазначених у підпунктах 167.5.2 цього пункту).

Згідно з підпунктом 167.5.3 пункту 167.5 статті 167 Кодексу для цілей розділу IV Кодексу термін «пасивні доходи» означає, зокрема, такі доходи:

– проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок;

– проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках;

– інші проценти (у тому числі дисконтні доходи);

– процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом;

– плата (відсотки), що розподіляється відповідно до пайових членських внесків членів кредитної спілки.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: ЖКП "Перспективне": на ...

КОМЕНТАРІ