Чернівці: Несправність касової техніки – не привід для паніки

Чернівці: Несправність касової техніки – не привід для паніки

06.08.15 12:31 0 497
Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, повинні вводити в експлуатацію, проводити технічне обслуговування без порушення раніше здійсненого належним чином опломбування реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО), ремонтувати РРО через центри сервісного обслуговування.

При виявленні несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження, потрібно:

* письмово або засобами електронного зв'язку в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування;

* протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження письмово або засобами електронного зв'язку в довільній формі повідомити про це контролюючий орган, у якому cуб'єкт господарювання зареєстрований платником податків.

На період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше 7 робочих днів (раніше ще було уточнення -72 годин), вимкнення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням КОРО та РК або із застосуванням резервного РРО.

Такі дії платника передбачено змінами, які внесені Законом України від 01.07.2015 р. № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на Волині загинув ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ