У Чернівцях вважають,що плата за приєднання до мереж електропостачання є непосильною і просять її скасувати

У Чернівцях вважають,що плата за приєднання до мереж електропостачання є непосильною і просять її скасувати

06.08.15 16:29 0 655
Чернівецька міська рада звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням відмінити плату за стандартне приєднання потужностей до мереж енергопостачальних компаній як непосильну і несправедливу для населення України.

Депутати Чернівецької міської ради звертають увагу на те, що з 01 січня 2013 року плату за стандартне приєднання потужностей до мереж енергопостачальних компаній змушені вносити майже 70 відсотків індивідуальних забудовників, де приєднана стандартна потужність становить до 16 Квт.

Через два роки кількість населення, на яке розповсюджується зазначена норма, збільшилась ще на 10-15 відсотків. Це в основному підприємці малого і середнього бізнесу, стандартне приєднання яких становить до 50 кВт. А з 01 січня 2017 року під дію цієї норми потрапляють майже 90 відсотків споживачів, потужність споживання яких буде до 150 кВт.

Зважаючи, що самі дешеві технічні умови разом з платою за стандартне приєднання становлять 5,0 тис.грн., вже значна кількість мешканців міста Чернівці, приватних підприємців не в змозі оплатити послуги енергопостачальної компанії за стандартне приєднання. Це у свою чергу призводить до зменшення індивідуального будівництва, стає суттєвою перешкодою для відкриття і розвитку приватного бізнесу, спричиняє ріст соціальної напруги.

Тому Чернівецька міська рада вважає за доцільне відмінити плату за стандартне приєднання потужностей до мереж енергопостачальних компаній і внести відповідні зміни у чинне законодавство, а також зобов'язати енергопостачальні компанії укладати угоди на постачання електроенергії безпосередньо з мешканцями не тільки багатоквартирних будинків, які знаходяться у комунальній власності громад, а і з мешканцями відомчого житла, ОСББ, ЖБК, ЖБТ, садових товариств.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області з ...
Наступна новина: Під час проведення обшуків ...

КОМЕНТАРІ