Житомирщина: збережемо вирощений врожай від втрат!

Житомирщина: збережемо вирощений врожай від втрат!

06.08.15 12:05 0 583
Пора жнив — це небезпечний період, під час якого суха спекотна погода, працююча хлібозбиральна техніка, людська недбалість та безвідповідальність створюють загрозу виникнення пожеж. Це підтверджує статистика – цього року у місцях збирання врожаю виникло 3 пожежі.

Щоб виростити та зберегти врожай без втрат, які може заподіяти вогонь, потрібен суворий контроль за дотриманням протипожежних вимог у місцях збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю.

Небезпека виникнення пожеж під час збирання зернових визначається технічними та технологічними причинами, до яких відносяться: іскри вихлопних труб автотехніки, намотування соломи на деталі, що крутяться, попадання соломи на нагріті частини автотехніки, зернова пилюка (накопичуючись на конструкціях техніки, при невеликому джерелі запалювання може створити умови для розповсюдження), самозаймання (сіна, силосу, соняшникового жмиху) та порушення правил пожежної безпеки обслуговуючим персоналом.

Автотракторна техніка, задіяна на збиранні врожаю, повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння. Слід потурбуватися і про обладнання зерноскладів та сіносховищ блискавкозахистом, відремонтувати несправності в електрогосподарстві.

Кожен працівник сільськогосподарського підприємства повинен знати порядок дій на випадок виникнення пожежі і вміти користуватися вогнегасниками.

Також слід пам’ятати про небезпеку паління і не використовувати відкритий вогонь поблизу хлібних і лісових масивів.

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЖКП "Перспективне": на ...
Наступна новина: Заходи до Дня Незалежності ...

КОМЕНТАРІ