В Житомирській області за добу рятувальники ліквідували 17 пожеж,загасили 10 гектарів палаючої сухої трави

В Житомирській області за добу рятувальники ліквідували 17 пожеж,загасили 10 гектарів палаючої сухої трави

06.08.15 13:20 0 522
За добу з 4 на 5 липня рятувальникам Житомирщини довелося 17 разів виїжджати на ліквідацію пожеж. Переважна більшість з них спричинена погодними умовами – надмірною спекою та вітряною погодою і необережним поводженням громадян з вогнем.

Зокрема, 8 пожеж виникло в екосистемах – горіла суха трава в північній частині області. Вогнеборці загасили 10,2 гектарів палаючої трави, в основному на землях запасу селищних рад. Ще в 3-х випадках фахівців ДСНС викликали на ліквідацію пожеж, спричинених займанням сміття на відкритих територіях. Окрім цього5 разів рятувальники виїжджали на гасіння господарських споруд і 1 раз - на палаючу будівлю-пустку.

Зазвичай причина таких пожеж – у людському факторі. У спеку до займання може призвести викинутий у суху траву, на узбіччя дороги чи просто у смітник недопалок цигарки або непогашений сірник. Вкрай небезпечно у таку погоду розводити багаття чи спалювати сміття. До пожежі може призвести навіть залишені на місці відпочинку пляшки чи уламки скла, адже скло, фокусуючи сонячне проміння, здатне спрацювати як запалювальна лінза.

Особливу увагу необхідно приділяти дітям! Важливо пояснювати малечі до чого можуть призвести пустощі з вогнем і не допускати, щоб до їхніх рук потрапляли сірники чи запальнички. Дозвілля дітей має бути контрольованим з боку дорослих.

Тож, рятувальники закликають населення прибирати у місцях відпочинку за собою сміття і дотримуватися правил пожежної безпеки, як у побуті, так і на природі!

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ