В Житомирській області проведено рейдову перевірку забезпечення пожежної безпеки місць збирання,зберігання і переробки продукції врожаю

В Житомирській області проведено рейдову перевірку забезпечення пожежної безпеки місць збирання,зберігання і переробки продукції врожаю

06.08.15 11:35 0 556
Літня спекотна пора – чи не найвідповідальніша для Держави. Враховуючи сучасні погодні умови в Україні, майбутній врожай цікавить кожного. Вберегти посіви зернових та не дати їм перетворитися на попіл – основне завдання хліборобів і, звичайно, працівників Управління ДСНС в області.

Як показує практика, щорічно у цей період на Житомирщині ускладнюється обстановка з пожежами та наслідками від них. Жнивна кампанія триває і працівниками Управління ДСНС Житомирщини продовжуються рейдові перевірки забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання і переробки продукції врожаю на сільськогосподарських підприємствах. Цього разу здійснювались рейдові перевірки ряду об’єктів агропромислового комплексу Радомишльського району.

Так, 5 серпня, під час обстеження ПП «Верлоцьке», що розташоване у селі Верлок основна увага була приділена забезпеченню первинними засобами пожежогасіння зернозбиральної техніки, наявності пристосованої техніки для цілей пожежогасіння безпосередньо на місцях збирання врожаю. Крім того, вогнеборці застерегли людей щодо заборони спалювання стерні та післяжнивних залишків, а також закликали проводити обкоси та оборювання хлібних масивів у місцях, що прилягають до автомобільних шляхів, лісів тощо. При проведенні рейду з працівниками підприємства було проведено інструктаж з правил пожежної безпеки а також проведено перевірку готовності пристосованої техніки до гасіння пожеж.

Підводячи підсумок результатів рейду, слід нагадати керівникам і працівникам сільгосппідприємств, іншим громадянам про необхідність суворого дотримання заходів пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Пам'ятайте, що пожежа сама по собі ніколи не виникає, а є наслідком чиєїсь безпечності, недбалості або просто бездіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ