В Житомирській області рятувальники нагадують відпочиваючим про безпечне поводження під час відпочинку у лісових масивах

В Житомирській області рятувальники нагадують відпочиваючим про безпечне поводження під час відпочинку у лісових масивах

06.08.15 12:34 0 526
За прогнозами синоптиків протягом тижня у Житомирській області переважатиме спекотна погода. Передбачається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Більшість громадян надають перевагу відпочинку на природі. За статистичними даними лише з початку року на території Житомирщини зафіксовано 190 пожеж в лісових масивах. Внаслідок загорянь вогнем пройдено близько 90 га території. Крім того службою порятунку «101» в області зареєстровано 404 загорання сухостою на відкритій території, що призвело до знищення понад 700 га території.

З метою попередження трагедій представники Управління ДСНС постійно проводять профілактичну роботу серед відпочиваючих. Зокрема, у найпопулярніших оазах дозвілля – лісових масивах.

Рятувальники доводять до населення сумну статистику трагедій, причини нещасних випадків, жахливі наслідки спустошливих лісових пожеж… Також пояснюється, чому під час спеки вводяться тимчасові обмеження на відвідування лісів, підкреслюється важливість обов’язкового дотримання протипожежних правил під час перебування у лісопаркових та рекреаційних зонах, а також при проведенні польових робіт. Також відпочиваючим роздаються листівки та пам’ятки застережливого характеру.

- Як показує досвід та зі слів самих відпочиваючих, такі заходи є набагато дієвішими, аніж навіть звернення через засоби масової інформації, - зазначає начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук.- Адже безпосередньо спілкуючись на цю тему із людьми у погонах, прості люди розуміють, наскільки важливим є дотримання нескладних, але надзвичайно потрібних норм. Такі акції в області проводитимуться регулярно упродовж усього сезону, що в свою чергу дасть позитивний результат: приверне ще більшу увагу населення до проблем безпеки, усвідомлення людьми необхідності дотримання правил життєдіяльності у побуті, на роботі та під час відпочинку.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Несправність ...
Наступна новина: В Ужгороді презентують ...

КОМЕНТАРІ