Сергій Шкляр: приватні виконавці в Україні з'являться у 2016 році (+фото)

Сергій Шкляр: приватні виконавці в Україні з'являться у 2016 році (+фото)

06.08.15 11:38 0 544
Перебуваючи з робочою поїздкою на Вінниччині заступник Міністра юстиції України Сергій Шкляр презентував місцевим журналістам стратегію нової кадрової політики профільного Міністерства. Торкнувся питання децентралізації в системі надання послуг з боку Міністерства юстиції

України.

Зокрема, в рамках прес-конференції, яка відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розповів про реформу системи примусового виконання та створення інституту приватних виконавців.

За його словами, Міністерство юстиції України розробило два законопроекти, якими передбачено створення змішаної системи виконання судових рішень. Мова йде про функціонування в Україні інституту приватних виконавців. Заступник міністра розповів, що перший законопроект - "Про виконавче провадження" - зробить процедуру більш швидкою і ефективною. Другий законопроект - "Про державну виконавчу службу і приватних виконавців" прописує процедуру введення в Україні інституту приватних виконавців.

«Прийняття цих законів забезпечить значне підвищення кількості фактично виконаних рішень. Запропоновані зміни дадуть змогу зекономити кошти державного бюджету, які йшли на фінансування органів ДВС. Крім того, зростуть доходи держбюджету за рахунок реалізації майна приватними виконавцями на електронних торгах в СЕТАМ та завдяки збільшенню надходжень від виконавчого збору. Перевагами для громадян є те, що у них буде право вибору, до кого звертатися. Це підніме довіру стягувача до виконавця. Також це позитивно відобразиться на скороченні термінів виконання судових рішень і ефективності виконавчого провадження. Адже нині державні виконавці перевантаженні роботою, до того ж низька зарплата не спонукає реальній мотивацію для нормальної роботи», - зазначив заступник Міністра юстиції Сергій Шкляр.

За його словами, приватним виконавцем може стати будь-яка особа, яка має 2 роки юридичного стажу, пройшла профільне стажування та відповідне навчання або особа, яка має 1 рік стажу роботи державним виконавцем, нотаріусом, адвокатом чи арбітражним керуючим і пройшла необхідне навчання.

Сергій Шкляр висловив сподівання, що закон про приватних виконавців буде прийнятий до кінця вересня.

«Можливо, що вони вступлять в силу не відразу, після того як буде підготовлена база. Що маю на увазі: будуть розроблені тести для іспитів приватних виконавців, страховими компаніями будуть розроблені страхові умови. Адже зараз ніхто не страхує приватних виконавців, оскільки їх немає.

Тому можливо, що закон про приватних виконавців вступить в дію з січня 2016 року. Наш профільний закон, сподіваюся, вступить в дію в цьому році» - наголосив Сергій Шкляр.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ