Делегація Чернігова взяла участь у святкуванні Дня міста Огре

Делегація Чернігова взяла участь у святкуванні Дня міста Огре

06.08.15 12:27 0 522
31 липня – 1 серпня поточного року делегація міста Чернігова взяла участь у святкуванні Дня міста Огре (Республіка Латвія), яке є містом-партнером Чернігова. До складу делегації входили представники Чернігівської міської ради, ансамблю бандуристів «Соколики», креативної агенції «Академія зірок», ансамблю народних інструментів «Фортіссімо» та народні майстри.

Програма заходів була надзвичайно насиченою. Учасникам без сумніву запам'ятався початок святкувань, а саме привітання мера міста Огре Артурса Мангуліса, який заспівав оперну арію. Вітання від Чернігівського міського голови було виголошено українською та англійською мовами.

Серед інших гостей свята наша делегація вирізнялась традиційними українськими вишиванками та державною символікою, які постійно були присутні у вбранні. Наші творчі колективи стали окрасою святкування Дня міста Огре і були нагороджені гарячими оплесками, квітами та пам'ятними сувенірами. І під час проведення параду учасників і в спілкуванні під час заходів місцеві жителі висловлювали всіляку підтримку та солідарність з Україною. На ярмарковій вулиці наше містечко майстрів викликало неабияку зацікавленість розмаїттям сувенірів, оберегів та всіляких традиційних прикрас. Крім того, в рамках виставки розповсюджувалась інформація про туристичні можливості міста Чернігова.

Слід відмітити, що під час усіх заходів проводились благодійні акції на підтримку України та Чернігівщини зокрема.

Приємною несподіванкою для нашої делегації була зустріч та спілкування з Президентом Республіки Латвія. Пан Раймондс Вейоніс привітав делегацію України та запевнив у безумовній підтримці Латвією України. Він висловив зацікавленість у подальшому розвитку українсько-латвійських відносин як на державному, так і на регіональному рівні.

Під час зустрічей з керівництвом міста Огре було підтверджено домовленості щодо оздоровлення дітей з сімей загиблих в зоні АТО. Також, громада міста Огре готує гуманітарний вантаж для сімей переселенців. Мер Огре пообіцяв вивчити питання щодо купівлі у Республіці Латвія електротранспорту для потреб міста Чернігова.

Загалом візит нашої делегації до міста Огре дуже душевно сприймався всіма учасниками святкування від пересічних громадян до керівництва держави.

В день від'їзду чернігівська делегація разом з гостинними господарями свята у дружньому колі заспівали Гімн України.

За інформацією управління культури міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ