Хмельницька обласна дитяча лікарня підтвердила «вищу кваліфікаційну категорію

Хмельницька обласна дитяча лікарня підтвердила «вищу кваліфікаційну категорію

06.08.15 11:39 0 611
5 серпня цього року Хмельницька обласна дитяча лікарня пройшла акредитацію закладу та підтвердила «вищу кваліфікаційну категорію». Акредитаційну комісію очолив д.м.н., професор, головний дитячий позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я зі спеціальності «Педіатрія» Ігор Ященко.

За словами фахівця з МОЗу, педіатрична служба Хмельницької області представлена на достойному рівні, саме у цьому закладі медична допомога маленьким подолянам надається на третинному рівні, тобто обласними дитячими вузькими спеціалістами.

На сьогоднішній день, в Україні, медична допомога на місцях діткам надається сімейними лікарями в Центрах ПМСД, з яких лікарів – педіатрів витісняють на вторинний та третинний рівні. За своєю суттю сімейна медицина — це осучаснений варіант земської медицини. Для сільської місцевості загальна лікарняна практика — дійсно найбільш прийнятний варіант, проте великі міста, мегаполіси, — зовсім інша річ. Для них перехід до сімейної медицини — це крок назад, це руйнування чинної системи надання медичної допомоги, системи якості і доступності. І найбільше ця «реформа заради реформи» вплинула на педіатричну службу. Хороший педіатр формується роками, з першого курсу педіатричного факультету, свідомо виб¬равши для себе дитячу медицину, а не за 1-1,5 місяця викладання педіатрії на курсах сімейної медицини. З вересня цього року в вищих медичних вузах планується закриття педіатричних факультетів, відкриття яких у 90-х роках набирало великих обертів, і це обернеться для медицини дефіцитом досвідчених кадрів. Цілеспрямоване знищення педіатрії відобразиться на дитячому здоров'ї.

Також Ігор Ященко відмітив, не дивлячись на проблеми, які є у медицині, а саме в педіатрії – нестача кадрів, імунопрофілактика, дитяча смертність, Хмельницька область показала себе з кращого боку –проведенням профілактики та раннього виявлення захворювань, якісною диспансеризацією, стабільними показниками, досягнутими індикаторами служби, покращенням умов перебування маленьких пацієнтів у дитячих закладах.

Здоров'я дітей — це майбутнє нації. Якщо розмірковувати з точки зору фінансових витрат, то треба розуміти: профілактична педіатрія — це ті внески, що окупляться в майбутньому.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Шкляр: приватні ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ТОВ ...

КОМЕНТАРІ