Україна скасувала заборону на в’їзд іноземцям з ВІЛ-позитивним статусом

Україна скасувала заборону на в’їзд іноземцям з ВІЛ-позитивним статусом

06.08.15 12:09 0 569
Заборону на в'їзд в Україну іноземців та осіб без громадянства з ВІЛ-позитивним статусом скасовано. Фото: dpsu.gov.ua

Про це повідомили у прес-службі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Як зазначається, заборона на імміграцію в Україну людям, які живуть з ВІЛ, була встановлена Переліком інфекційних хвороб, захворювання на які є підставою для відмови в наданні дозволу на імміграцію в Україну, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 жовтня 2001 року №415.

За даними прес-служби, 22 липня 2015 року уповноважений з прав людини направила листа на адресу міністра охорони здоров’я України з проханням вжити заходів щодо внесення змін до Переліку з метою усунення дискримінаційних положень і приведення його у відповідність до міжнародних і європейських стандартів в галузі захисту прав людини.

У відповідь МОЗ повідомило, що наказом від 11 червня 2015 року №329 ВІЛ-інфекцію як підставу для відмови у наданні дозволу на імміграцію в Україну з Переліку виключено. Зміни до Переліку набрали чинності 10 липня 2015 року, підкреслили у прес-службі омбудсмена.

«Таким чином, на іноземцям та особам без громадянства з ВІЛ-позитивним статусом гарантується можливість безперешкодно іммігрувати в Україну, шукати без надмірних і невиправданих перешкод офіційного працевлаштування тощо», – йдеться в повідомленні.

На думку уповноваженого з прав людини, скасування відповідної заборони для ВІЛ-позитивних іноземців та осіб без громадянства є значним кроком вперед у сфері захисту прав людини та протидії дискримінації людей, які живуть з ВІЛ. Окрім того, ухваливши таке рішення, Україна приєдналась до близько 140 прогресивних держав, які також скасували подібні заборони як необґрунтовані, додали у прес-службі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Регіональне відділення ФДМУ ...

КОМЕНТАРІ