У Києві пропонують назвати вулицю іменем дослідника Голодомору Конквеста

У Києві пропонують назвати вулицю іменем дослідника Голодомору Конквеста

07.08.15 10:22 0 589
Український інститут національної пам’яті звернувся до Київради із пропозицією назвати одну зі столичних вулиць іменем Роберта Конквеста, британського дослідника Голодомору в Україні 1932-33 років, заявляє Український інститут національної пам’яті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У Києві триває процес декомунізації, тож Український інститут національної пам’яті вважає доречним перейменувати одну зі столичних вулиць, що раніше носила ім’я діяча комуністичної партії, на честь всесвітньо відомого дослідника Роберта Конквеста», – заявили в організації.

Конквест помер 3 серпня у віці 98 років у своєму будинку в Каліфорнії, США.

У 1968 році Роберт Конквест завершив роботу над книжкою «Великий терор: сталінські чистки 30-х», яка ґрунтувалася як на офіційних радянських даних, у тому числі опублікованих під час хрущовської «відлиги», так і на свідченнях українських і російських утікачів від радянського режиму.

У 1986 році Конквест опублікував книжку «Жнива скорботи: радянська колективізація і терор голодом», темою якої був Голодомор в Україні та на деяких інших територіях СРСР. Тоді він назвав прорадянські погляди лівих інтелектуалів на Заході «моральною ганьбою». Він прямо назвав політику радянського керівництва по відношенню до населення України геноцидом, додали в Українському інституті національної пам’яті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ